Contact | Adverteren | Vacatures | Login | Klantenservice

Vader van het fascisme: Benito Mussolini

vrijdag 9 februari 2018

Een dictator met grootheidswaanzin: dat was Mussolini ten voeten uit. Euforisch, prikkelbaar, onverdraagzaam en achterdochtig. Een man die met zijn mateloze ego militaire avonturen aanging die desastreus uitpakten. Maar ook de man die orde en rust kon herstellen in het chaotische Italië van het interbellum.

Mussolini

Een dictator met grootheidswaanzin. Dat was Mussolini ten voeten uit. Euforisch, prikkelbaar, ...onverdraagzaam en achterdochtig. Een man die met zijn mateloze ego, militaire avonturen aanging die desastreus uitpakten. Maar hij was ook de man die orde en...

€ 15,00 | Koop nu
In 1922 kwam Mussolini na na een loopbaan vol geweld in Italië aan de macht. Toch sprak hij aanvankelijk tot de verbeelding van veel kunstenaars en intellectuelen. Ze vonden het fascisme een begrijpelijke reactie op het zielloze materialisme van hun tijd.
In dit artikel uit ons archief leest u hoe Mussolini's opkomst en ondergang konden plaatsvinden.

Wilt u nog meer weten over Il Duce? Dan bestelt u alleen dit weekend zijn biografie, van de hand van de Britse historicus Peter Neville, voor slechts € 9,99. In dit handzame en prettig te lezen boek laat Neville zien hoe Mussolini begon als revolutionair socialist maar zich, onder invloed van het internationale fascisme, ontwikkelde tot felle nationalist.
Bestel nu de biografie Mussolini voor € 9,99.

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Middeleeuwen

Meld u aan en ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief, vol historische artikelen, nieuws en aanbiedingen.