Contact | Adverteren | Login | Lezersservice

Nieuwe namen Geschiedenis Festival bevestigd

dinsdag 11 juli 2017

Het programma van het Geschiedenis Festival, dat 7 oktober plaatsvindt in Haarlem, wordt steeds verder uitgebreid. Eerder bevestigden onder meer Maarten van Rossem, Antony Beevor en Nelleke Noordervliet hun komst naar het Festival en inmiddels is bekendgemaakt dat ook Suzanna Jansen, Adrian Goldsworthy en Cynthia McLeod aanwezig zullen zijn.

Geluk

Bekende historici en fantastische sprekers maken hun opwachting op het festival. Suzanna Jansen, die enkele jaren geleden hoge ogen gooide met Het pauperparadijs, geeft een exclusieve preview van haar nieuwe boek: Ondanks de zwaartekracht. Hierin beschrijft ze de levens van stadsbouwkundige Cornelis van Eesteren en ballerina Steffa Wine, tegen de achtergrond van de jaren 20 en 30.

Grand dame van de Surinaamse geschiedschrijving Cynthia McLeod (Hoe duur was de suiker?) gaat in gesprek over de geschiedenis van haar land, het slavernijverleden en haar bijzondere levensloop. Neerlandicus Herman Pleij houdt een lezing over de rechtvaardiging van lust en genot in de Middeleeuwen en Maarten van Rossem houdt een conference op kenmerkende wijze over het thema van de Maand van de Geschiedenis: geluk.
Bekijk een overzicht van alle sprekers.
 

Workshops

Naast lezingen is er op het Geschiedenis Festival van alles te beleven. Zo zijn er workshops, bijvoorbeeld over stamboomonderzoek door Verborgen Verleden-onderzoeker Harmen Snel. Ook zijn er twee theatergezelschappen die hun laatste voorstellingen tonen, is er een cursus over de geur van geschiedenis en vindt er dit jaar voor het eerst een programma plaats speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
Bekijk het programma.
 

Haarlem

Het Geschiedenis Festival vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Historisch Nieuwsblad organiseert dit grote evenement wederom in het prachtige Haarlem, op 7 oktober. Na het succes van de twee voorgaande edities biedt het festival ook dit jaar een spannende mix van lezingen, debat, workshops, theater en - voor het eerst - een kinderprogramma.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Overvloed en onbehagen

'Een rijk geïllustreerd boek om eindeloos in te dwalen.'

€ 75,00 | Koop nu

Middeleeuwen