Contact | Adverteren | Vacatures | Login | Klantenservice

Meld je school aan voor de Landelijke Geschiedenis Quiz

donderdag 24 november 2016

Ben je geschiedenisleraar of een leerling die gek is op geschiedenis? Meld je school dan nu aan voor de Landelijke Geschiedenis Quiz.

Leerlingen gaan de strjid aan


Op zaterdag 11 maart 2017 organiseert het Jacob Roelandslyceum in Boxtel de Landelijke Geschiedenis Quiz. Middelbare scholieren uit het hele land strijden in deze quiz tegen elkaar om de beste geschiedenisleerlingen van Nederland te worden. Na een succesvolle eerste editie in 2016, waaraan 35 scholen deelnamen, belooft de quiz in 2017 een nog groter evenement te worden.
 
Inschrijving geopend
De organisatie roept alle geschiedenisdocenten en leerlingen op om hun school aan te melden voor de Landelijke Geschiedenis Quiz. Dat kan door te mailen naar geschiedenisquiz@jrl.nl.
 
Scholen organiseren zelf een voorronde, waarvoor ze materiaal ontvangen. Vervolgens worden de twee beste leerlingen afgevaardigd naar het Jacob Roelandslyceum in Boxtel, om hun school te vertegenwoordigen in de grote finale op zaterdag 11 maart 2017. De deelnemers maken kans op eeuwige roem en bijzondere prijzen.
 
Voor een sfeerimpressie van de vorige editie van de Landelijke Geschiedenis Quiz, zie facebook.nl/landelijkegeschiedenisquiz.
 

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Middeleeuwen

Meld u aan en ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief, vol historische artikelen, nieuws en aanbiedingen.