Contact | Adverteren | Vacatures | Login | Klantenservice

Anne Frank Huis wint Geschiedenis Online Prijs

woensdag 26 januari 2011

De website van de Anne Frank Stichting heeft de Geschiedenis Online Prijs 2010 gewonnen. De prijs werd maandagmiddag uitgereikt door historicus en columnist Thomas von der Dunk in het Stadsarchief Amsterdam. De Geschiedenis Online Prijs is een initatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad en bekroont jaarlijks de beste website over geschiedenis.

Anne

Het ‘achterhuis’ aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam houdt de Jodenvervolging voor ...altijd in onze herinnering. Daar zat Anne Frank verborgen met haar familie tot augustus 1944. Het ontroerende en aangrijpende dagboek van de jonge Anne is wereldwijd...

€ 6,99 | Koop nu


| 26 januari 2011

De jury prees de winnende website Annefrank.org om de levendige manier waarop die het leven in het Achterhuis verbeeldt. Bezoekers kunnen virtueel door het onderduikpand wandelen, terwijl ze informatie krijgen over de vertrekken en hun bewoners. ‘De website slaagt erin de bezoeker mee te slepen in het verhaal van Anne Frank, zonder dat hij het Anne Frank Huis daadwerkelijk hoeft te bezoeken,’ aldus de jury.

Lezers van Historisch Nieuwsblad mochten zelf hun favoriete websites aanmelden. Daarvan kwamen er twaalf op een shortlist, bestaande uit vier categorieën. Het Anne Frank Huis was de beste in de categorie musea. In de categorie archiefdiensten wees de jury de site van het Gelders Archief als winnaar aan. Bij de historische verenigingen won die van het Overijsselse plaatsje Hasselt. De website Vijf Eeuwen Migratie won in de categorie themawebsites.

De makers van de site Leger1939-1940.nl kregen de aanmoedigingsprijs: een bedrag van 2500 euro. Zij hebben volgens de jury zonder veel financiële middelen en mankracht toch een inhoudelijk rijke website gemaakt over het Nederlandse leger aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

De Geschiedenis Online Prijs is een voortzettend van de Archieven.nl Prijs en werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De jury bestaat uit Bas Broekhuizen, docent journalistiek en nieuwe media en wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, Corrie Gerritsma, redacteur van het (online) magazine Bright.nl en (web)ontwerper Hilde Pruis.

Lees het juryrapportIn dit huis

Prachtig uitgevoerd jubileumboek over het tweehonderdjarig bestaan van de Tweede Kamer met ...ruime aandacht voor actuele thema's in de Nederlandse politiek. Grootse presentatie op het Binnenhof, met veel media-aandacht. De Tweede Kamer, het kloppend...

€ 36,50 | Koop nu

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Middeleeuwen

Weg naar huis

Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. ...Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika...

€ 21,99 | Koop nu

Meld u aan en ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief, vol historische artikelen, nieuws en aanbiedingen.