Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
donderdag 3 juli 2008

MAARTEN! NU IN DE WINKELAan de lezer
“Ik ben mij in toenemende mate gaan afvragen of de parlementaire democratie bestand zal blijken tegen de onbestendige sentimenten van de massa der zwevende kiezers”, schrijft Maarten aan zijn lezers.

Maarten &Zo
Maarten: van buitenbeentje tot BN'er
Die andere Maarten van Rossem
Lezers over Maarten: 'tegendraads, grappig en geloofwaardig'
9/11: paniek in Hilversum
Een avond met Maarten
Maartens hate- en lovelist

Verkiezingen in Amerika: smerig en ondemocratisch
Een politiek systeem waarin honderden miljoenen dollars worden uitgegeven aan het kapotmaken van de tegenstander, heeft niets te maken met een volwassen democratie, vindt Maarten.

Dossier Populisme
Kloof tussen burger en politiek is broodnodig
In een liberale democratie vormen politici een buffer tussen de kiezers en de macht. Daardoor heeft de 'waan van de dag' minder greep op de politiek.

Dossier Populisme
Fortuyn was een mediahype
Pim Fortuyn werd populair toen het goed ging met Nederland. Hij slaagde erin het optimisme om te zetten in een crisisstemming. Dankzij de media.

Waarom de antirooklobby won
In het Derde Rijk was het al verboden te roken in openbare gebouwen. Maar het zou zeventig jaar duren voordat de antirooklobby in het Westen definitief won.

Cort van der Linden: minister van verzoening
Premier Cort van der Linden loodste Nederland door de Eerste Wereldoorlog en liet in 1917 het algemeen mannenkiesrecht invoeren. Maar met het parlement had hij weinig op.

De jaren vijftig volgens Maarten
Geen kabinetsformaties of Suez-crisis, maar warme zomers, autovrij spelen op straat en het suizelende geluid van de gaslantaarns.

Columns
Van Remco Raben en Nelleke Noordervliet.

Boeken
Over de 'vergeten twintigste eeuw', machtshormonen, dagdromers in het Witte Huis, Amerika's nieuwe burgeroorlog, en zeven voor u geselecteerde romans.

Gezien
Maarten bezoekt het Openluchtmuseum
Websites over Amerika
Een oorlog(sfilm) zonder gruwelen

Er op uit
15 eigenwijze tips van Maarten