Nog

dagen
Tot
volgend jaar!
donderdag 7 september 2017

Mummificeren kun je leren!

Egyptenaren, Vikingen en Grieken

Kinderprogramma

Dit jaar is er voor het eerst een speciaal middagprogramma voor kinderen van 8 tot 13 jaar op het Geschiedenis Festival. Deelname is gratis!


Waarom zijn Griekse beelden altijd naakt?​
15.30 uur - 16.15 uur, Blauwe zaal

Kindercollege door het Rijksmuseum van Oudheden 

Als je een keer in Griekenland op vakantie bent geweest of bijvoorbeeld het Rijksmuseum van Oudheden al eens hebt bezocht, dan is het je vast wel opgevallen: er bestaan aardig wat Griekse beelden van mensen zonder kleren aan. Maar waarom maakten de oude Grieken die blote beelden? Hebben ze dat zelf bedacht? Maakten ze die beelden zomaar van iedereen? En waren de oude Grieken dan in het echt ook zo vaak bloot?

Door: Lucas Knitel, historicus en museumdocent bij het Rijksmuseum van Oudheden.


Leven als een Viking en Mummiciferen als een Egyptenaar
16:30 uur - 17.30 uur, foyer

Leven als een Viking
In verhalen en films zijn de Vikingen vaak woeste rovers, maar klopt dat beeld wel? We onderzoeken hoe Vikingen er echt uitzagen. Daarna toveren we onszelf om tot een echte Viking. Ook proeven we een warme Vikingdrank.

Mummificeren als een Egyptenaar
Als farao heb je het goed in het oude Egypte. Jij bent de baas van het land, en iedereen moet doen wat jij wil. Na je dood word je gemummificeerd: zo blijft je lichaam goed bewaard voor een leven na de dood. Geïnspireerd door mooie verhalen en voorbeelden gaan we zelf aan de slag. We mummificeren een appel alsof het een echte farao is. De kinderen krijgen hun eigen mummie mee naar huis, waar ze hem verder kunnen verzorgen.

Door Jan Auke Brink, auteur van Het Grote Geschiedenis Doeboek

Het programma duurt van 15.30 uur tot 17.30 uur en deelname is gratis! Je moet je wel even aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl.
Ieder kind mag met één volwassene samen komen luisteren, knutselen, proeven en puzzelen. Er is plaats voor maximaal 35 kinderen dus meld je snel aan. Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom.