Nog

dagen
Tot
volgend jaar!
dinsdag 7 juni 2016

Coos Huijsen

BEATRIX

Na een bewogen politieke carrière en een tijd in het onderwijs wendde historicus Coos Huijssen zich rond het begin van deze eeuwwisseling weer tot een oude liefde: de geschiedenis. Vooral thema's als nationale identiteit, immigratie, integratie en Europese samenwerking hebben zijn interesse. 

In 2012 promoveerde Huijssen op Nederland en het verhaal van Oranje, voorafgegaan door enkele andere werken over de betekenis van het koningshuis voor de Nederlandse samenleving: De Oranjemythe. Een postmodern fenomeen (2001) en Beatrix. De kroon op de republiek (2005). Dit voorjaar verscheen zijn autobiografie: Homo Politicus. De eerste parlementariër ter wereld die uit de kast kwam.

Op het Geschiedenis Festival vertelt Huijssen over Beatrix, waarbij hij zal putten uit eigen gesprekken met de voormalige koningin en nog onbekende anekdotes zal onthullen. Huijssen en collega-koningshuisbiograaf Jutta Chorus schetsen daarnaast samen een beeld van hun vak én van de wereld in en rond het Koninklijk Huis. 
Lees hier meer over Huijsens programmaonderdeel