Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Vacatures

Op dit moment zijn wij op zoek naar: 


Marketing- en communicatiestage

Historisch Nieuwsblad, hét special interestmagazine over geschiedenis, heeft regelmatig plaats voor een stagiair (m/v). Naast het maandelijkse magazine werken we met een klein team aan de website, evenementen over historie, zoals collegedagen en het jaarlijkse Geschiedenis Festival, maar ook reizen. Daarnaast geven we het tijdschrift Maarten! uit, gekoppeld aan Maarten van Rossem, historicus en Amerikadeskundige.

Per direct hebben we plek in ons team voor een stagiair, ter ondersteuning van marketing en redactie.

Als stagiair draai je volop mee en ondersteun je de brand manager en redactie bij het uitvoeren van de (online) marketing. Je werkt onder andere aan het uitbouwen van de community, het optimaliseren van de webshop en maakt advertenties en e-mailings. Je werkzaamheden zijn heel divers waarbij proactiviteit wordt gewaardeerd. Tijdens deze stage doe je werkervaring op in de dynamische mediawereld, en maak je deel uit van een klein, enthousiast team binnen een grotere uitgeverij. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.

Wat wij vragen:

 • Je bent gevorderd hbo-student (of masterstudent) geschiedenis, marketing, communicatie, journalistiek of commerciële economie;
 • je bent minimaal vier aaneengesloten maanden voor 4-5 dagen in de week beschikbaar voor de stage (een kortere periode is mogelijk in overleg,);
 • je hebt affiniteit met tijdschriften en met e-commerce;
 • je hebt een hands-on mentaliteit;
 • je bent nauwgezet en nieuwsgierig;
 • je bent sociaal vaardig en organisatorisch handig;
 • ervaring met schrijven voor een breder publiek is een pré.

Locatie: Utrecht
Aanvang: per direct, uiterlijk begin september 2018
Min. Niveau: HBO
Studierichting: Geschiedenis, marketing, commerciële economie en/of communicatie
Stagevergoeding: € 375,- o.b.v. 36 uur
Type stage: Meewerkstage
Duur stage: +/- 4-6 maanden

Interesse? Voldoe je aan het bovenstaande profiel en ben je in de genoemde periode beschikbaar? Solliciteer dan nu! Mail jouw CV en motivatie naar jose.snel@veenmedia.nl.
 


Redactiestage

Historisch Nieuwsblad is hét toonaangevende geschiedenismagazine van Nederland. Al meer dan 25 jaar staat Historisch Nieuwsblad voor diepgravende artikelen die altijd de onderste steen boven halen. Nooit zwart-wit en altijd genuanceerd. Onderzoekend en eigenwijs.

Het tijdschrift, dat maandelijks verschijnt, bericht over alle historische periodes van de Oudheid tot en met de twintigste eeuw. Als een van de weinige geschiedenisbladen biedt Historisch Nieuwsblad bovendien veel aandacht aan Nederlandse geschiedenis.

De redactie van Historisch Nieuwsblad heeft regelmatig plek voor een
 

Redactiestagiair


Als stagiair draai je volop mee in de redactie. Je bent nauw betrokken bij de productie van het tijdschrift, maar ook bij andere aan het blad gerelateerde activiteiten. Je stelt de agenda samen, je interviewt auteurs uit binnen- en buitenland voor artikelen op de website en je bent het aanspreekpunt van de redactie. Daarnaast dagen we je uit mee te denken over de inhoud van het blad, onderhoud je onze social mediakanalen en ga je mee naar onze evenementen.

Tijdens deze stage doe je werkervaring op in een dynamisch werkveld en maak je deel uit van een klein team binnen een grotere uitgeverij. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.

Wat wij vragen
 • Je bent masterstudent (of gevorderd bachelorstudent) geschiedenis.
 • Je bent voor een periode van 6 maanden vier dagen in de week beschikbaar voor de stage.
 • Je bent nauwgezet en nieuwsgierig.
 • Je bent sociaal vaardig en organisatorisch handig.
 • Ervaring met schrijven voor een breder publiek is een pre.
 • Journalistieke en/of redactionele ervaring is een pre.


Mocht je aan dit profiel voldoen en interesse hebben in deze stage, mail dan een motivatiebrief met CV naar Anne Burgers: aburgers@historischnieuwsblad.nl.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld welke kant van Martin Luther King Amerika liever vergeet, waarom de Slag om Arnhem faliekant mislukte en hoe Willem van Oranje slim gebruikmaakte van propaganda.