Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
vrijdag 14 juli 2017

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2017 bekend

Shortlist wordt half september bekendgemaakt

Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017 is vandaag bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017:
 

 

Jury 2017

De jury van 2017 wordt gevormd door:
 
Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Annegreet van Bergen, schrijfster, journalist en econoom; Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de UvA/Nederlandse Defensie Academie; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant.

Juryvoorzitter is dit jaar mevrouw Lilianne Ploumen, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
 

Uitreiking

Op 16 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 29 oktober 2017 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Lilianne Ploumen tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.
 

Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.
 
De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement in Nederland.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld welke kant van Martin Luther King Amerika liever vergeet, waarom de Slag om Arnhem faliekant mislukte en hoe Willem van Oranje slim gebruikmaakte van propaganda.