Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Reis naar Japan

Algemeen - 19-06-2018 - Japan
Historisch Nieuwsblad organiseert in het voorjaar van 2017 in samenwerking met Labrys Reizen voor de tweede keer een reis naar Japan.
an image
Het Gouden Paviljoen in Kyoto.

Tijdens deze reis treedt u in de voetsporen van de VOC.

Elk jaar moest het opperhoofd van de Hollandse handelspost in Nagasaki op audiëntie bij de shogun: de feitelijke heerser van Japan. Die woonde op een afstand van 1200 kilometer in Edo, het huidige Tokio. Deze hofreis duurde twee maanden. Met modern vervoer reizen we met reisleider Judith Stalpers, die jarenlang in Japan woonde, het opperhoofd na. Daarbij lichten Stalpers en gastreisleiders de geschiedenis toe. Natuurlijk slaan wij de andere highlights onderweg niet over.

Tijdens de reis zal ook aandacht worden besteed aan 400 jaar relaties tussen Holland en Kyushu.Prijs Japanreis: € 4975*
Toeslag eenpersoonskamer: € 675
Programmabeschrijving
We vliegen op het zuidelijke eiland Kyushu. Vandaar reizen we naar Tokio via Hirado, Nagasaki, Deshima, Onomichi en natuurlijk Kyoto. Deze oude keizerlijke hoofdstad is in de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven van Amerikaanse bommen en daardoor rijk aan historische gebouwen.
an image

Over de reisleiding
Dr. Judith Stalpers is journalist en woonde tot 2014 on-and-off in Japan, bij elkaar zo'n twintig jaar. Vanuit het Verre Oosten rapporteerde ze over politieke en economische actualiteiten, technische ontwikkelingen en - voor Historisch Nieuwsblad - de Japans-Nederlandse geschiedenis. Ze is co-auteur van het Duitse boek Die 101 wichtigsten Fragen: Japan (C.H. Beck Verlag - herziene uitgave in 2014). Ze spreekt Japans.

Stalpers wordt onderweg geassisteerd door verscheidene experts, zoals Matsuda Kiyoshi, emeritus hoogleraar Japans-Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Kyoto. Ook maken we hier en daar gebruik van een plaatselijke gids.
an image
Locatie: Japan

Begint op: dinsdag 9 mei 2017
Eindigt op: maandag 22 mei 2017

Kosten: € 4975
Inschrijven: via het web per e-mail
Organisator(en): Historisch Nieuwsblad en Labrys Reizen

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Historisch Nieuwsblad en Labrys Reizen.