• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Meer over Unlock History

  Unlock History bevat een interactieve film met originele afbeeldingen, aangevuld met een ‘schatkamer’ vol achtergronden en gedigitaliseerde bronnen. De app is op initiatief van Historisch Nieuwsblad ontwikkeld en gebouwd door MediaMonks, een van de meest prestigieuze productiebureaus ter wereld. Oprichter Gin Roberscheuten is ervan overtuigd een uniek product te hebben gemaakt. “Unlock History is dé nieuwe manier om informatie over te brengen: speels, interactief en snel, met veel visuele prikkels, waardoor alles beter blijft hangen”
   
  De app bevat nu de complete serie van drie delen over de Gouden Eeuw.
  Het wonder van de Gouden Eeuw, deel 1: De Opstand breekt uit 1566. De bloedige vervolgingen van calvinistische ketters in de Spaanse Nederlanden mondt uit in een opstand tegen het Spaanse gezag. Willem wordt de onbetwiste leider. Beeldenstorm, de Bloedraad, het smeekschrift, Watergeuzen, het Beleg van Leiden en Alkmaar en Alteratie Amsterdam
   
  Het wonder van de Gouden Eeuw, deel 2: Per ongeluk zelfstandig
  1576: Vergeefs probeert Willem van Oranje de 17 opstandige Nederlanden bijeen te houden. Unie van Utrecht, Plakkaat van Verlatinghe, de provincies besluiten dat de macht voortaan bij henzelf ligt. De noordelijke Nederlanden zelfstandig. De Spaanse Furie, de Apologie, de moord op Willem van Oranje, de Armada.
   
  Het wonder van de Gouden Eeuw, deel 3: Het wonder van de Republiek
  1590: Maurits ontpopt zich tot de formidabele legerleider die de Opstand nodig heeft. Landsadvocaat Johan van Oldenbarnevelt zorgt dat de provincies de oorlog kunnen betalen. Die smeden zich aaneen tot de Republiek der Verenigde Nederlanden. Vluchtelingen uit het zuiden zoeken hun heil in Holland. De basis van een enorme economische groei, die uitmondt in de Gouden Eeuw. Turfschip van Breda, de VOC, Frederik Hendrik, Piet Hein, Twaalfjarig Bestand.
   
  Deel 1 van de app heeft al eerder een prestigieuze prijs gewonnen, de Mercur voor Innovatie van het jaar!