• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Links januari 2015

   

  Bij het beeldverslag ‘Tastbaar verleden‘:

  De redactie stelde verschillende online dossiers over de Tweede Wereldoorlog samen. Op historischnieuwsblad.nl/verzet vindt u onder meer portretten van de relatief onbekende verzetsheld Walraven van Hall en de bekendere Tante Riek.

  Ad van Liempt kruipt in huid van reisleider tijdens WOII-reis van Historisch Nieuwsblad. Meer weten over deze reis? Ga naar historischnieuwsblad.nl/reizen.

   

  Bij ‘Zelfbenoemde held van de Arabieren’, over Lawrence of Arabia

  Bezoek een online expositie, met kaarten, foto’s en geluidsfragmenten van de Britse militair.

  Lawrence of Arabia werd wereldberoemd vanwege zijn rol in de Eerste Wereldoorlog. Alles wat u moet weten over de Eerste Wereldoorlog leest u op onze themapagina over WOI.
   

  Bij ‘Moord op de Armeniers’

  De Nederlandse diplomaat Louis Constant Westenenk werd naar Turkije gestuurd om de ‘Armeense kwestie’ op te lossen. Eerder verscheen in Historisch Nieuwsblad het artikel ‘Nederlandse diplomaat moet Armeniërs redden’.

  Het NIOD publiceerde de bundel De Holocaust en andere genociden. Een van de hoofdstukken gaat in op de Armeense genocide.

  Andere Tijden maakte een aflevering over de Armeense genocide, en hoe die door Armenen enerzijds en Turken anderzijds gezien wordt.
   

   

  Bij ‘Romeinse tragedie’

  Kerkvader Augustinus schreef over Rome, in zijn werk De Stad van God. Bezoek deze en deze site om meer te lezen over zijn werk en invloed.

  Ruim duizend jaar na de val van Rome viel Constantinopel. Meer daarover leest u hier.
   

  Bij ‘De old boys van de bank’

  Meer lezen over het Amsterdam van de Gouden Eeuw? Uit ons archief: een stadswandeling door Amsterdam, dat mede dankzij de Wisselbank uitgroeide een van de grootste handelssteden ter wereld.

  Het artikel over de Amsterdamse Wisselbank maakt onderdeel uit van een serie, in samenwerking met het Nederlandsch Economisch Historisch Archief (NEHA). Andere artikelen uit deze serie leest u op de pagina over de NEHA-serie.