• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  LIFE fotoarchief vanaf 1750 bij Google

  Bronnen door Eric Hennekam


  Het is een beetje in de vergetelheid geraakt, maar het behoort tot een van de meest interessante journalistieke fotoarchieven van de wereld: LIFE Photo archive   Tijd om het weer eens onder de aandacht te brengen. In 2008 zijn de miljoenen foto’s, genomen vanaf 1750 en gepublicerd in het beroemde LIFE Magazine (ter ziele), door Google goed toegankelijk gemaakt. 

  Je kunt er op twee manieren in zoeken:

       1. Google afbeelding LIFE subsite (zie afbeelding onder). Daarna kun je het  zoekveld rechts op de site gebruiken of  kiezen voor chronologisch zoeken. Deze laatste functie werkt helaas niet goed, maar dat merkt u snel genoeg aan de resultaten.

       2.  Door in Google Afbeeldingen de source:life operator te gebruiken, bijv. Amsterdam source:life   

  Veel maakt het niet uit, want je komt altijd in de Google Afbeeldingen zoekfunctie. Laat u niet van de wijs brengen door de thumbnail afbeeldingen die meestal ook in de resultaten verschijnen. Die worden vanzelf groter als u er 2x op klikt. Het maakt alleen het snel zoeken door een grote groep resultaten wat lastig.  Afbeelding: schermafdruk speciale Google subsite voor zoeken in LIFE fotoarchief