• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  LEDswitch

  Een nieuw lichttijdperk is aangebroken – het groene tijdperk -, welke een logisch stap lijkt op het industriële tijdperk. Het industriële tijdperk heeft ons veel gebracht. We kunnen letterlijk alles produceren, technologieën zijn grenzeloos ontwikkeld en het heeft een groot deel van de wereld grote welvaart gebracht. Eén aspect van welvaart en welzijn hebben we daarbij een beetje uit het oog verloren: duurzaamheid en leefbaarheid.
  Tot dat inzicht zijn we mondiaal gekomen en daar gaan we iets aan doen. We maken een mindswitch waarbij we bij de ontwikkeling van technologie en het produceren van goederen duurzaamheid voorop stellen. Dit is een van de redenen dat de gloeilamp niet meer geproduceerd wordt en overgegaan wordt op energie-efficiënte verlichting. Eén van deze energie-efficiënte verlichtingstechnieken is Light Emitting Diodes (LED’s). Een veelbelovende techniek, die de lichtefficiëntie van de gloeilamp nastreeft. En waarin op dit moment een doorbraak wordt gerealiseerd in functionele verlichting. LED’s zijn slechts een voorbeeld van een technologie ontwikkeling waarbij duurzaamheid en energie-efficiëntie leidend zijn.

  Voor het evenement is een programma ontwikkeld waarbij duurzaamheid en welzijn de rode draad zijn. Duurzaamheid is geen luxe maar een noodzakelijkheid, dat erkennen we. Het draagt bij aan het welzijn van mensen en houdt rekening met onze natuurlijke bronnen. Maar duurzaamheid biedt ook veel nieuwe kansen voor bedrijven. Niet in de laatste plaats voor hun uitstraling naar klanten maar zeker ook in het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën. Vandaar dat het LEDswitch programma niet alleen kansen met LED’s in het voetlicht zet maar ook sprekers aan het woord laat die met hun werkzaamheden een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Na iedere spreker volgt bovendien een kort interactief debat.