• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Landelijke primeur Archief Eemland met lancering Het Bewaren Waard site

  Bronnen door Eric Hennekam

  Bijna iedereen heeft op zolder een schoenendoos vol oude foto’s, brieven of dagboeken. Donderdag 12 juni 2014 gaat de website Het bewaren waard live, een digitale oplossing voor iedereen die op zolder een schoenendoos vol historische herinneringen bewaart. Op www.hetbewarenwaard.nl kan de inhoud van schoenendoos veilig bewaard en met anderen gedeeld worden. Deze landelijke primeur start in Amersfoort maar zal naar verwachting snel uitgroeien.

  Archief Eemland, het historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland, vindt het zonde dat al die waardevolle documenten ongezien in schoenendozen blijven liggen en roept Amersfoorters daarom op om de online te delen met stadsgenoten. Dan zijn de bronnen gelijk veilig bewaard voor de toekomst. Een account aanmaken op www.hetbewarenwaard.nl  is gratis. Deelnemers krijgen dan de ruimte om  tot 1 gb aan digitaal materiaal veilig op te slaan. Sommige bronnen kunnen te privé zijn om te delen, deelnemers kunnen dan kiezen om privé bronnen alleen te delen met familie en/of vrienden. 
   

   


  Archief Eemland heeft de website samen met Picturae ontwikkelt. Picturae biedt erfgoedinstellingen, bedrijven en gemeentes een compleet traject bij het online ontsluiten van hun collecties. Picturae werkt voor instellingen als het Van Gogh Museum, Magnum Photos, het Nationaal Archief, Beeld en Geluid en World Press Photo.
  [ 5 juni 2014, bron: Archief Eemland)