• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Jan Burgers

  Jan Burgers (Wijchen 1953) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1993 cum laude promoveerde op De paleografie van de documentaire bronnen in Holland en Zeeland in de dertiende eeuw. Sedertdien was hij middels verschillende projecten als docent en onderzoeker verbonden aan de leerstoelgroep Middeleeuwse geschiedenis aldaar.

  Vanaf 2004 is hij tevens als onderzoeker werkzaam aan het Huygens ING, waar hij een editie bezorgde van de Rijmkroniek van Holland en bijdragen leverde aan de reeksen Dagvaarten van Holland en van Zeeland; momenteel is hij verantwoordelijk voor de digitale editie van de registers van de Hollandse grafelijkheid in de Henegouwse periode (1316-1345).

  Sinds februari 2010 is hij als hoogleraar verbonden aan de Opleiding geschiedenis van de UvA, met als leeropdracht Bronontsluiting en apparaat voor historisch onderzoek van de geschiedenis van Nederland.

  Tijdens de Collegedag Late Middeleeuwen geeft Burgers een lezing over het bestuur in de vijftiende eeuw, toen het Nederlands grondgebied bestond uit een lappendeken van hertogdommen, graafschappen en heerlijkheden.
  Meer informatie en tickets.