• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Informatie

  Wat is het Geschiedenis Festival?

  Op zaterdag 5 oktober 2019 strijkt het Geschiedenis Festival voor de vijfde keer neer in Haarlem. Prominente historici uit binnen- en buitenland zullen de vijf podia van theatercomplex de Philharmonie en drie externe locaties betreden om u mee te voeren naar het verleden.

  Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de vele lezingen over alle denkbare historische onderwerpen is er ook muziek, theater, debat, een kinderprogramma, film en meer – natuurlijk allemaal met als thema geschiedenis. Bovendien belooft de lustrumeditie van het festival extra bijzonder te worden. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival.

  Bekijk de aftermovie van het Geschiedenis Festival 2019.

    
   

  Programma

  Het Geschiedenis Festival is een echt festival, waar u met uitzondering van de masterclasses en de theateroptredens mag in- en uitlopen. Met meer dan vijftig sprekers is het aanbod aan lezingen, debatten, muziekoptredens, interviews, theatervoorstellingen en masterclasses groots te noemen. Dat betekent tegelijk dat u moet kiezen, want het is simpelweg onmogelijk alles te bezoeken. Op last van de brandweer mogen wij per zaal een beperkt aantal mensen toelaten. Is een zaal vol, dan zult u moeten wachten tot iemand vertrekt voor u naar binnen kunt. ​​​​​Indien u een specifiek programmaonderdeel niet kunt bijwonen, willen wij u erop wijzen dat het veelzijdige programma genoeg alternatieven biedt. Wij hopen dat u altijd een onderwerp naar uw gading zult vinden, of anders verrast zult worden door iets waarnaar u niet op zoek was. Het programmaboekje is uw gids: u kunt zich online alvast inlezen én u ontvangt het boekje bij aankomst
   

  Toegankelijkheid

  Met uitzondering van ruimte Loft 1, waar de masterclasses worden gehouden, is het gehele Festival rolstoeltoegankelijk. U kunt zich op 5 oktober bij de informatiebalie aanmelden voor maximaal twee masterclasses.
   

  Ter info:

  Op het Geschiedenis Festival zullen een fotograaf en videograaf aanwezig zijn voor de verslaggeving van het evenement. Mocht u bezwaar hebben tegen de plaatsing van beeldmateriaal waarop u duidelijk herkenbaar bent, laat het ons dan per mail of telefonisch weten.
   

  Contact

  Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de redactie van Historisch Nieuwsblad.
  E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
  Telefoon: 024-2404104
   

  Locatie en route

  Het Geschiedenis Festival vindt plaats in de Philharmonie Haarlem.

  Philharmonie Haarlem
  Lange Begijnestraat 11
  2011 HH Haarlem
  023 – 5121212
  Navigatieadres: Damstraat 12 (Parkeergarage De Appelaar)

   

  Openbaar vervoer
  Het Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand. U vertrekt vanaf het Stationsplein (centrumkant) richting de Grote Markt via de Jansweg. Aan het einde van de Jansweg vindt u links tegenover de St. Bavokerk de Philharmonie.
  Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl

  Fietsenstalling
  In de Smedestraat (op 250 meter van de Philharmonie) is een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling.
  Geopend van ma t/m wo tot 24.00 uur, op do en vr tot 05.00 uur en op koopzondag tot 18.00 uur.

  Met de auto
  Vanuit Den Haag/Amstelveen/Schiphol (A9)
  Neem de afslag Haarlem (NIET afslag Haarlem-Zuid / Zandvoort). Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 3/4 nemen (de derde uitvalsweg). U bevindt zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

  Vanuit Beverwijk/Zaandam/Alkmaar (A9)
  Neem de afslag Haarlem. Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 1/4 nemen (de eerste uitvalsweg rechts). Hierna bevindt u zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

  Vanuit Amsterdam (A200)
  U rijdt op de A200 richting Haarlem. Zie vervolg.

  Vervolg routebeschrijving
  Volg de borden Haarlem-Centrum / Haarlemmerliede (rechts aanhouden). Hierna bevindt u zich op de N200. Volg de borden Centrum en sla aan het einde bij het verkeerslicht rechtsaf, direct daarna bij het eerste verkeerslicht linksaf (Papentorenvest). Volg deze weg totdat u het Spaarne (Catharijnebrug) bent overgestoken. Op de T-splitsing gaat u links (Koudenhorn) en volgt u het Spaarne. U passeert Teylers Museum en gaat vlak daarna rechtsaf parkeergarage De Appelaar in. Voor de parkeergarages De Kamp of Raaks (beiden op minder dan 10 minuten loopafstand en grotere capaciteit dan De Appelaar) volgt u de P-borden.

  Parkeerinformatie
  In Haarlem zijn 5 parkeergarages met in totaal 2900 parkeerplaatsen. Haarlem biedt ruim voldoende parkeerplekken in de stad, waarvan ruim 1700 plekken op loopafstand (max. 10 min.) van de Philharmonie. In het centrum van Haarlem geldt betaald parkeren.
  Voor informatie over parkeertarieven in Haarlem zie www.haarlem.nl/parkeertarieven-op-straat-en-in-garages
   

  Naam garage Adres Aantal plekken Afstand Philharmonie
  Stationsplein Lange Herenstraat 11 448 10 min. lopen
  Houtplein Wagenmakerslaan 1 752 13 min. lopen
  Raaks Zijlvest 1000 9 min. lopen
  De Appelaar Damstraat 12 290 1 min. lopen
  De Kamp De Witstraat 1 418 7 min. lopen