• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken

  Historische sportboeken

  Getipt door Historisch Nieuwsblad

  Na het Europees Kampioenschap voetbal sluiten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de sportzomer van 2016 af. Daarom selecteerde de redactie van Historisch Nieuwsblad voor u zes fascinerende boeken over sportgeschiedenis. Wilt u nog meer weten? Dan vindt u onderaan de pagina ook nog een tip voor een dvd en een e-book. Veel lees- en kijkplezier!


  1. Auke Kok – 1936. Wij gingen naar Berlijn

   De nazi’s hadden maar één doel toen Duitsland in 1936 de Olympische Spelen organiseerde: propaganda. De Nederlandse atleten ondergingen het feit dat zij een bijrol speelden in Hitlers toneelstuk gelaten. Auke Kok beschrijft hoe Hitler en Goebbels de gelegenheid grepen om het Derde Rijk van zijn beste kant te laten zien en wat dit betekende voor de sporters. Bestel nu voor € 19,99.
                             

    


  2. Daniël Rewijk – Captain van Jong Holland. Een biografie van Pim Mulier

   Pim Mulier (1865-1954) richtte niet alleen de KNVB op, maar was ook de bedenker van de Elfstedentocht. Sporthistoricus Daniël Rewijk promoveerde met deze biografie van Mulier, waarin hij diens leven buiten de sport belicht en laat zien hoe de grondlegger van de moderne sport in Nederland zich ontwikkelde van een progressieve jongeling tot een conservatieve patriciër. Bestel nu voor € 27,50.


    


  3. Jim Jansen en Kees Hoogeveen – Het geheim van de Nederlandse topcoach

   Al decennia lang zijn Nederlandse coaches een gewild exportproduct. Hoe komt dat? Jansen en Hoogeveen interviewden topcoaches over wat hen onderscheidt van hun buitenlandse collega’s. Met bijdragen van onder meer Louis van Gaal. Bestel nu voor € 9,95 i.p.v. € 19,95.


    


  4. Bram Brouwer – De onbekende historie van de moderne Olympische Spelen

   In 1896 zou de Franse baron De Coubertin de eerste moderne Olympische Spelen hebben georganiseerd sinds de Romeinse keizer Theodosius I deze vijftienhonderd jaar eerder verbood. Brouwer toont echter aan dat De Coubertin zeker niet de eerste was, maar zijn voorgangers uit de geschiedenisboeken wist te wissen.
   Bestel nu voor € 14,95.


    


  5. Mariska Tjoelker – Mien

   Terwijl de kranten schande spreken van sportende vrouwen, droomt Mien van Bree (1915-1983) ervan om wereldkampioen wielrennen te worden. En dat lukt in 1938. Mien vertelt niet alleen het verhaal van een wereldkampioene, maar ook de geschiedenis van de vrouwensport in Nederland.
   Bestel nu voor € 19,90.


    


  6. Edwin Winkels – Johan Cruijff in Barcelona

   El Salvador, noemden ze de beroemdste Nederlander aller tijden in Catalonië. Of toch niet? Journalist Winkels, woonachtig in Barcelona sinds Cruijff er in 1988 coach werd, is de term in geen enkel archief tegengekomen. Wel ‘El Flaco’: de magere. Winkels beschrijft de jaren van Cruijff in Barcelona en zijn band met de voetballer.
   Bestel nu voor € 17,50.


    


  7. E-BOOK: Ad van Liempt en Jan Luitzen – Sportlegendes

   Van Liempt en Luitzen verzamelden de mooiste sportverhalen uit het recente en verre verleden. Wat waren de drijfveren van legendarische, Nederlandse sporters als hardloopster Ellen van Langen, motorcoureur Boet van Dulmen en schaatser Jeen van den Berg?
   Bestel nu voor € 6,99 i.p.v. € 9,99.



    


  8. DVD: München ’72

  Deze speelfilm toont de dramatische gebeurtenissen van de Olympische Spelen in München in 1972, toen terreurorganisatie Zwarte September elf Israëlische atleten gijzelde. Bij mislukte reddingspogingen kwamen alle gegijzelden, een Duitse politieman en vijf van de acht gezelnemers om. Bestel nu voor € 8,99 i.p.v. € 24,95.