• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Grenzen aan de groei

  De Club van Rome en zwendel met voedsel

  Met de publicatie van een alarmerend rapport van de Club van Rome in 1972 werden milieu en klimaat definitief op de kaart gezet. In het nieuwe nummer van Historisch Nieuwsblad leest u een dossier over de grenzen aan de groei.

  De Club van Rome waarschuwde voor milieuverontreiniging en uitputting van grondstofvoorraden. Sinds de verschijning van het rapport Grenzen aan de groei kwam er een einde aan het onbevangen plezier in consumeren. Ed Croonenbergh beschrijft in ons nieuwe nummer hoe het klimaatbewustzijn op gang kwam.

  Aansluitend treft u een stuk over voedselveiligheid. De moderne, westerse mens is immers niet bang voor honger, maar maakt zich zorgen om de veiligheid van ons eten. Is de biefstuk nog wel te vertrouwen? En wat zit er in de eieren? Door schade en schande is een nieuwe houding ten opzichte van voedsel ontstaan.

  Verder in ons aprilnummer: de mislukking van Liberia, de heksenjacht op Katharina Kepler, de Russische maarschalk Michail Toechatsjevski, de voorronde van de Grote Geschiedenisquiz, een zeventiende-eeuws debat over een belangrijke anatomische kwestie en meer.

  Historisch Nieuwsblad is nu verkrijgbaar in de winkel en in onze webshop. U betaalt geen verzendkosten.

  Liever op de mat? Bekijk hier onze abonnementen.


  Bestellen

  7,99 Aantal: