• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Gezocht: vrijwilligers

  Ook dit jaar roepen we enthousiaste studenten en andere geschiedenisliefhebbers weer op om samen met ons van het Geschiedenis Festival een succes te maken. Help voor of achter de schermen mee en doe een unieke ervaring op!

  Wij zoeken
  gastvrije, initiatiefrijke en communicatieve vrijwilligers.

  Wat ga je doen?
  Servicemedewerker: Je controleert kaartjes, deelt programma’s uit, wijst mensen de weg, staat achter de informatiebalie, houdt orde bij signeersessies van schrijvers, helpt boeken verkopen of deelt lunchpakketten uit. Wie vroeg begint, helpt met spullen klaarzetten, affiches ophangen en dozen uitpakken. Wie laat begint, helpt met opruimen. Je staat op één van de vijf festivallocaties. Op de locatie Philharmonie werken we in ploegen. Op de 4 andere (iets rustiger) locaties hebben we het liefst mensen die er van 10.00 – 17.00 zijn.

  Zaalmedewerker: Je staat vooral op één zaal waar verschillende programma-onderdelen plaatsvinden. Je werkt meestal in een team van 2 tot 4 mensen en zorgt ervoor dat in jouw zaal alles op tijd en volgens het bijgeleverde draaiboek verloopt. In zo’n zaal is doorgaans één vrijwilliger actief als zaalregisseur. Die bewaakt de tijd, geeft de technicus een seintje, verwelkomt de sprekers en introduceert de programma-onderdelen. Daarnaast zijn er een of meerdere vrijwillige zaalwachten, die op het seintje van de regisseur de deuren openen of sluiten, bij publieksvragen de microfoon aanreiken, tussendoor de zaal nalopen, en die waar nodig publiek de weg wijzen of een spreker ophalen bij de ingang.

  Mobiele brigade: Voor heren en dames die houden van fysiek aanpakken en stevig doorlopen. Je helpt de juiste spullen naar de juiste locatie te brengen of in elkaar te zetten. Een stoepbord in elkaar zetten? Extra lunchpakketten brengen naar een externe locatie? Een doos boeken bezorgen met een steekkarretje over straat? Vlaggen ophangen? Picknickbanken versjouwen en uitklappen? Een artiest helpen met koffers of kostuums of even de boekhandel helpen inladen? Dankzij jou loopt alles op rolletjes.

  • Ervaring  als  festivalvrijwilliger, publieksbegeleider, in horeca of in een vergelijkbare functie is mooi meegenomen maar zeker geen vereiste. Enthousiasme is belangrijker!
  • Je bent zelfstandig, hebt energie (je kunt veel staan en lopen) en bent mobiel bereikbaar, ook via WhatsApp.
  • Je bent beleefd en kunt omgaan met uiteenlopende soorten mensen.
  • Je draait dienst in de ochtend of in de middag. De hele dag mag ook. 

  Wij bieden

  • De kans om tijdens, voor of na je dienst programma-onderdelen bij te wonen. Je werkt een halve dag, en bent een halve dag festivalbezoeker.
  • Een festivalshirt en een bedankje met o.a. een historisch boek naar keuze.
  • Samenwerking én een goede briefing met het team van Historisch Nieuwsblad met o.a. een inwerkmiddag en een borrel.
  • Lunch en drinken, voor de avondploeg is waar nodig avondeten.

  Benieuwd naar de verschillende klussen? Download hier de taakomschrijvingen.

  Meld je aan
  Heb je nog vragen of wil je je gelijk aanmelden? Mail dan naar festival@historischnieuwsblad.nl.
  Geef door of je een ochtenddienst (ca. 07.00 – 13.00 uur), middagdienst (ca. 12.30 – 18.30 uur), avonddienst (ca. 17.30 – 22.00 uur) wilt. Meerdere diensten mag natuurlijk ook! Let op: er zijn slechts enkele avonddiensten beschikbaar.
  Geef aan welke taak je het liefste wil doen en geef ook een tweede keuze op.
  Vertel kort iets over jezelf: leeftijd, opleiding en werkervaring.
   
  Weet je vrienden, collega’s, of kennissen die misschien ook vrijwilliger willen worden? Stuur ze een berichtje!
   
  Praktische informatie
  Geschiedenis Festival
  Zaterdag 5 oktober 2019
  Programma  09.00 – 21.00
  Philharmonie Haarlem (hoofdlocatie)
  Extra locaties overdag: Waalse kerk – Zang en Vriendschap – Gravenzaal stadhuis Haarlem

  Het Geschiedenis Festival wordt georganiseerd door Historisch Nieuwsblad.
  Deelname is op eigen risico. Wij kunnen vrijwilligers helaas geen reiskostenvergoeding bieden.