Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten
maandag 21 december 2015

Geschiedenis te koop

Daarvoor krijgt de koper ook een vermeende handtekening van Anna op een van de ruiten.

Ook in Nederland is geschiedenis te koop, voor verschillende budgetten. Wie geld heeft, kan een nieuw kasteel zoeken. In de aanbieding onder meer een zeven eeuwen oude donjon. Vraagprijs: € 1.750.000,-.

Flink goedkoper zijn de voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die tot 19 januari 2016 worden geveild. De richtprijs van een medium tank is € 25.000,-, en van een carryall truck € 4400,-.

Nog goedkoper: onderdelen van de Nieuwe Kerk in Delft. Voor € 250,- koopt u een pilaar in het schip en voor € 10.000,- het monument voor Hugo de Groot. Helaas gaat het hier slechts om een symbolische aankoop. Het geld gaat naar een restauratie en de stenen blijven op hun plek.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.