Nog

dagen
Tot
volgend jaar!
maandag 16 mei 2016

Frans Verhagen

VERENIGDE STATEN

Frans Verhagen maakte in de jaren tachtig naam als Amerikaspecialist. Hij was toen correspondent in Washington voor onder andere Het Financieele Dagblad, de VARA en de Volkskrant. 

Daarna was Verhagen uitgever en hoofdredacteur van diverse (online) tijdschriften. Inmiddels geldt hij als autoriteit op het gebied van de Amerikaanse politiek. Hij publiceerde diverse boeken over de Verenigde Staten, waaronder Lincoln. Een geniaal politicus. Biografie van Amerika's beste president (2012) en Alle Amerikaanse presidenten. Van George Washington tot Barack Obama (2012).

In de zomer van 2016 publiceert Verhagen een boek over de Amerikaanse Founding Fathers. Artikelen van zijn hand verschijnen regelmatig in De Groene Amsterdammer en andere Nederlandse dagbladen. Daarnaast is de Amerikadeskundige te zien op radio en televisie, geeft hij ieder jaar een serie discussielezingen over immigratie en integratie op middelbare scholen en is hij hoofdredacteur van meiguo.nl, een site over de Amerikaanse en Nederlandse politiek.

Op het Geschiedenis Festival gaat Verhagen in gesprek met Amerikakenner Maarten van Rossem over Amerikaanse presidenten in de twintigste eeuw. Welke presidenten maakten er een potje van en wie deden het juist heel goed? En hoe is het ambt van de machtigste man - binnenkort mogelijk vrouw - ter wereld in de loop der jaren veranderd?
Lees hier meer over dit programmaonderdeel.