Home Programma 1.1 – Openingsprogramma GF2023
1.1 – Openingsprogramma GF2023
1.1 – Openingsprogramma GF2023

1.1 – Openingsprogramma GF2023

De festivaldag wordt afgetrapt in de Grote Zaal van PHIL.
Grote Zaal
09:30 - 10:00

De festivaldag wordt afgetrapt in de Grote Zaal van PHIL. Beatrice de Graaf spreekt een openingscolumn uit. Kathleen Ferrier, juryvoorzitter van de Libris Geschiedenis Prijs 2023, verricht de officiële opening. Bas Kromhout, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad, en dagvoorzitter Wilfred Scholten vertellen u kort wat u verder die dag zoal kunt verwachten.

Na deze start van de dag gaan de eerste zalen open voor de eerste optredens. Maar u kunt natuurlijk ook even rustig op gang komen in de foyer met het programmaboekje en een kopje koffie.

In de foyer treft u ook de infobalie van Historisch Nieuwsblad, waar u zich kunt inschrijven voor workshops. Onze medewerkers adviseren u ook graag over het programma, wijzen u de weg of vertellen u meer over het blad. Op de stand van Labrys reizen doet u ideeën op over historische reizen. En ook de festivalboekhandel in de foyer is de hele dag open. Hier kunt u in de loop van de dag ook regelmatig sprekers vinden die hun nieuwste boek signeren. Wilt u een gesigneerd boek kopen, maar heeft u geen tijd om voor de auteur in de rij te staan? Vraagt u gerust aan de boekhandelaar of die iets voor u kan regelen. Dan kunt u uw boek aan het einde van de dag afhalen.