Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

terugSprekers 2018

dinsdag 12 juni 2018

Kinderprogramma

Maak je eigen zegel

Met Jan Auke Brink


Ook dit jaar is er weer een kinderprogramma voor kinderen van 8-13 jaar op het Geschiedenis Festival. Na het kindercollege kunnen kinderen en hun ouders zich weer creatief uitleven onder leiding van Jan Auke Brink, auteur van beide edities van Het Grote Geschiedenis Doeboek.

Het kinderprogramma duurt van 15.15 uur tot 17.30 uur en deelname is gratis! Je moet je wel even aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl.

Ieder kind mag met één volwassene samen komen luisteren, knutselen, proeven en puzzelen. Er is plaats voor maximaal 35 kinderen dus meld je snel aan. Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom.

Bijna alle belangrijke mannen en vrouwen uit de geschiedenis hebben hun eigen zegel. Daarmee onderteken ze brieven en andere documenten. Zo'n zegel is dus eigenlijk een soort handtekening, maar dan veel leuker, want je moet eerst lak of was met een vuurtje smelten voordat je je zegel kunt stempelen. 
 
Heb jij nog geen zegel? Geen probleem, die gaan we maken op het Geschiedenis Festival! En we schrijven een geheime historische brief uit de periode van de Opstand. Wat er in staat bepaal jij zelf: is het een bijzonder recept, een oorlogsverklaring, of teken jij de vrede? Onder aan de brief zet je je eigen zegel.
 
Je zelfgemaakte zegel mag je na afloop mee naar huis. Dus: ben je verliefd? Schrijf een liefdesbrief en onderteken hem met je zegel! Heb je zin in ruzie? Schrijf een oorlogsverklaring aan een ander land en onderteken hem met je zegel! Of wil je meer zakgeld? Schrijf een brief aan je ouders en onderteken hem met je zegel! Met je eigen zegel maak je iedere brief officieel!
 

Beatrice de Graaf

Terreur

Lezing

Beatrice de Graaf spreekt in de prachtige historische setting van de Gravenzaal over haar boek...

Adam Zamoyski

Napoleon

Lezing

Adam Zamoyski is een van de bekendste historici van dit moment. Hij werd geboren in Polen,...

Marijke Hilhorst

Familiegeschiedenis

Masterclass

Marijke Hilhorst is auteur van de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd en van het...

Jean-Marc van Tol

Feit vs. fictie

Masterclass

Historici houden zich graag aan de feiten, maar wie een pakkend verhaal over geschiedenis wil...