Home Programma In gesprek met Roxane van Iperen
In gesprek met Roxane van Iperen
In gesprek met Roxane van Iperen

In gesprek met Roxane van Iperen

Jos Palm en het publiek stellen vragen aan Van Iperen.
04:22 - 04:22

Wat wilt u vragen aan Roxane van Iperen? De schrijver van ’t Hooge Nest en Eigen welzijn eerst beantwoordt vragen van bezoekers, die zij hebben voorbereid met interviewer Jos Palm.

Met ’t Hooge Nest voerde Van Iperen in 2019 maandenlang de historische bestsellerslijsten aan. Het boek gaat over het gelijknamige huis in ‘t Gooi, dat Van Iperen met haar gezin bewoont, en waar de moedige Joodse zussen Brilleslijper onder de neus van Anton Mussert tientallen Joodse onderduikers onderbrachten. In 2021 volgde een bundeling van lezersbrieven die ze naar aanleiding van ’t Hooge Nest heeft ontvangen. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekessay De genocidefax, over de lotgevallen van de Canadese VN-generaal Romeo Dallaire ten tijde van de genocide in Rwanda in 1994.

Maar Van Iperen schrijft niet alleen over oorlog en trauma. De als jurist opgeleide schrijver laat in haar publicaties ook een kritisch geluid horen over Big Tech, ‘wellness-rechts’ en de staat van onze democratie. Over deze en andere onderwerpen gaat Van Iperen een uur lang in gesprek met het publiek.