Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

terugSprekers 2018

woensdag 8 augustus 2018

De vergeten zoon van Willem van Oranje

Muziektheater

Rockopera


Tafel van Vijf presenteert tijdens de opening van het festival een uniek voorproefje van de nieuwe rockopera De Vergeten Zoon van Willem van Oranje. Spannend muziektheater over Willem van Oranje die zijn leven in dienst van de vrijheid stelt, maar daarvoor zijn zoon opoffert. Een verhaal over de droom van de vrijheid en de wreedheid van het fundamentalisme. Ongelooflijk en waargebeurd.
 
Filips Willem is de oudste zoon van Willem van Oranje. Hij wordt op zijn dertiende ontvoerd door de Spaanse koning, waartegen zijn vader vecht. Als Willem van Oranje wordt doodgeschoten, doet de koning een sluw voorstel aan Filips Willem. Die mag, in ruil voor zijn vrijheid, landvoogd worden van de Nederlanden. Maar dan wel onder Spaans gezag. Voor Filips Willem is het een duivels dilemma. Moet hij kiezen voor zijn vrijheid en in ruil daarvoor zijn ontvoerders gaan dienen in Nederland? Of blijft hij gevangen en daarmee trouw aan zijn vaders idealen van vrijheid en onafhankelijkheid?
 
Tafel van Vijf maakt muziektheater en verbindt actuele thema’s met bijzondere verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Tafel van Vijf biedt de unieke mogelijkheid om een voorstelling te combineren met een museumbezoek.

Lees hier vast een interview met artistiek directeur Herman van Baar. 'Optreden op het Geschiedenis Festival voelt als thuiskomen.'
 

Beatrice de Graaf

Terreur

Lezing

Beatrice de Graaf spreekt in de prachtige historische setting van de Gravenzaal over haar boek...

Adam Zamoyski

Napoleon

Lezing

Adam Zamoyski is een van de bekendste historici van dit moment. Hij werd geboren in Polen,...

Marijke Hilhorst

Familiegeschiedenis

Masterclass

Marijke Hilhorst is auteur van de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd en van het...

Jean-Marc van Tol

Feit vs. fictie

Masterclass

Historici houden zich graag aan de feiten, maar wie een pakkend verhaal over geschiedenis wil...