Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

terugSprekers 2018

woensdag 5 september 2018

Beatrice de Graaf

Lezing

Terreur

Beatrice de Graaf spreekt in de prachtige historische setting van de Gravenzaal over haar boek Tegen de terreur. Nadat Napoleon in 1815 was verslagen begonnen de vier overwinnende mogendheden aan een nieuw en uniek experiment. Ze stelden in Parijs een geallieerde raad aan, die vijf jaar lang moest overleggen over de veiligheid van Frankrijk, en van Europa als geheel. Dit ambitieuze project liep onder andere vast op de verschillende ideeën over wat precies gevaarlijk was, en waar de terreur schuilging. Voor het eerst brengt De Graaf deze gemeenschappelijke Europese inspanning in kaart.

Beatrice de Graaf is hoogleraar geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Ze is mede-oprichter van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden. Ze onderzoekt de geschiedenis van terrorisme, oorlog, en geweld – en is vooral geïnteresseerd in de strijd daartegen. Ze treedt regelmatig op als terrorisme-expert en schrijft columns voor NRC Handelsblad en Historisch Nieuwsblad.

Lees hier vast een interview met Beatrice de Graaf over haar lezing. 'De karresporen van de jaren na 1815 worden nu zichtbaar.'

Beatrice de Graaf

Terreur

Lezing

Beatrice de Graaf spreekt in de prachtige historische setting van de Gravenzaal over haar boek...

Adam Zamoyski

Napoleon

Lezing

Adam Zamoyski is een van de bekendste historici van dit moment. Hij werd geboren in Polen,...

Marijke Hilhorst

Familiegeschiedenis

Masterclass

Marijke Hilhorst is auteur van de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd en van het...

Jean-Marc van Tol

Feit vs. fictie

Masterclass

Historici houden zich graag aan de feiten, maar wie een pakkend verhaal over geschiedenis wil...