Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

terugSprekers 2018

woensdag 5 september 2018

Adam Zamoyski

Lezing

Napoleon

Adam Zamoyski is een van de bekendste historici van dit moment. Hij werd geboren in Polen, groeide op in New York en woont en werkt al sinds zijn studententijd in Engeland. Hier schreef hij meerdere boeken over Napoleon, waaronder 1812 en De ondergang van Napoleon. Met trots verwelkomt het Geschiedenis Festival hem dit jaar opnieuw. Hij zal een lezing geven over zijn te verschijnen boek Napoleon. De man achter de mythe.

Over niemand is meer geschreven dan over Napoleon Bonaparte, de man die zich tot keizer van de Fransen liet kronen, het gezicht van Europa voorgoed veranderde en eindigde als balling op Sint-Helena. Toch hebben ook serieuze historici zich niet weten te onttrekken aan vooroordelen. De Fransen verheerlijken hem, de Engelsen zijn kritisch en ook in andere landen wordt hij gevormd naar het beeld dat het beste past in de eigen geschiedenis. In zijn nieuwe boek ontrafelt meesterhistoricus Zamoyski het verleden op zoek naar de echte Napoleon – niet de supermens, maar de man.

Lees hier vast een interview met Adam Zamoyski over zijn lezing. 'Napoleon werd tijdens al zijn daden continu voortgejaagd door een diepgewortelde onzekerheid.'

Dit programmaonderdeel is Engelstalig.

Beatrice de Graaf

Terreur

Lezing

Beatrice de Graaf spreekt in de prachtige historische setting van de Gravenzaal over haar boek...

Adam Zamoyski

Napoleon

Lezing

Adam Zamoyski is een van de bekendste historici van dit moment. Hij werd geboren in Polen,...

Marijke Hilhorst

Familiegeschiedenis

Masterclass

Marijke Hilhorst is auteur van de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd en van het...

Jean-Marc van Tol

Feit vs. fictie

Masterclass

Historici houden zich graag aan de feiten, maar wie een pakkend verhaal over geschiedenis wil...