Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie


Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zaterdag 6 oktober 2018 streek het Geschiedenis Festival voor de vierde keer neer in Haarlem. Van negen uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds betraden prominente historici uit binnen- en buitenland de vijf podia van theatercomplex de Philharmonie en voerden u mee naar het verleden.

De onderwerpen die ze uitkozen waren zo divers als geschiedenis maar zijn kan. Van de Egyptische godenwereld tot negentiende-eeuws nationalisme, van de Korea-oorlog tot onverwacht spannende muziek uit de Tachtigjarige Oorlog, en van dappere oorlogshelden tot de ontwikkeling van protest en rebellie in Nederland.

Waar ze ook over spraken, de tientallen bevlogen tophistorici, meestervertellers en geschiedeniskenners die de podia bevolkten bezorgden ons een fenomenale dag.
 

Tickets

De prijzen voor het Geschiedenis Festival variëren van € 49,95 voor abonnees van Historisch Nieuwsblad tot een reguliere prijs van € 59,95. Ook is er een studententarief. En tot 26 mei hanteerden we een vroegboekkorting.
 

Datum

Het Geschiedenis Festival vond plaats op zaterdag 6 oktober 2018 van 9 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds.


Toegankelijkheid

Met uitzondering van ruimte Loft 1, waar de workshops worden gehouden, is het gehele Festival rolstoeltoegankelijk.
 

Lunch

Vóór 1 oktober had u een lunchpakket kunnen bestellen, dat u tijdens het festival kon afhalen in de foyer. De inhoud van het pakket was als volgt:

Lunchbox
- Bruin stokbrood met jong belegen kaas, tomaat en komkommerspread
- Focaccia met kipfilet en avocado
- Donut naturel
- Handfruit 
 
Lunchbox vega
- Bruin stokbrood met jong belegen kaas, tomaat en komkommerspread
- Focaccia met hummus en geroosterde groenten
- Donut naturel
- Handfruit 

Kosten: € 9,50.
 

Masterclasses en speeddates

In 2018 vonden er vier masterclasses plaats op het Geschiedenis Festival. Ook kon u in gesprek met uitgevers tijdens de speedatesessies
 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de redactie van Historisch Nieuwsblad.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 088-700 29 20
 

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in de Philharmonie Haarlem.

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 - 5121212
Navigatieadres: Damstraat 12 (Parkeergarage De Appelaar)

 


Openbaar vervoer
Het Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand. U vertrekt vanaf het Stationsplein (centrumkant) richting de Grote Markt via de Jansweg. Aan het einde van de Jansweg vindt u links tegenover de St. Bavokerk de Philharmonie.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl

Fietsenstalling
In de Smedestraat (op 250 meter van de Philharmonie) is een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling.
Geopend van ma t/m wo tot 24.00 uur, op do en vr tot 05.00 uur en op koopzondag tot 18.00 uur.

Met de auto
Vanuit Den Haag/Amstelveen/Schiphol (A9)
Neem de afslag Haarlem (NIET afslag Haarlem-Zuid / Zandvoort). Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 3/4 nemen (de derde uitvalsweg). U bevindt zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

Vanuit Beverwijk/Zaandam/Alkmaar (A9)
Neem de afslag Haarlem. Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 1/4 nemen (de eerste uitvalsweg rechts). Hierna bevindt u zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

Vanuit Amsterdam (A200)
U rijdt op de A200 richting Haarlem. Zie vervolg.

Vervolg routebeschrijving
Volg de borden Haarlem-Centrum / Haarlemmerliede (rechts aanhouden). Hierna bevindt u zich op de N200. Volg de borden Centrum en sla aan het einde bij het verkeerslicht rechtsaf, direct daarna bij het eerste verkeerslicht linksaf (Papentorenvest). Volg deze weg totdat u het Spaarne (Catharijnebrug) bent overgestoken. Op de T-splitsing gaat u links (Koudenhorn) en volgt u het Spaarne. U passeert Teylers Museum en gaat vlak daarna rechtsaf parkeergarage De Appelaar in. Voor de parkeergarages De Kamp of Raaks (beiden op minder dan 10 minuten loopafstand en grotere capaciteit dan De Appelaar) volgt u de P-borden.

Parkeerinformatie
In Haarlem zijn 5 parkeergarages met in totaal 2900 parkeerplaatsen. Haarlem biedt ruim voldoende parkeerplekken in de stad, waarvan ruim 1700 plekken op loopafstand (max. 10 min.) van de Philharmonie. In het centrum van Haarlem geldt betaald parkeren.
Voor informatie over parkeertarieven in Haarlem zie www.haarlem.nl/parkeertarieven-op-straat-en-in-garages
 
Naam garage Adres Aantal plekken Afstand Philharmonie
Stationsplein Lange Herenstraat 11 448 10 min. lopen
Houtplein Wagenmakerslaan 1 752 13 min. lopen
Raaks Zijlvest 1000 9 min. lopen
De Appelaar Damstraat 12 290 1 min. lopen
De Kamp De Witstraat 1 418 7 min. lopen