Nog

dagen
Tot
volgend jaar!

Informatie


Wat is het Geschiedenis Festival?

Op zaterdag 5 oktober 2019 strijkt het Geschiedenis Festival voor de vijfde keer neer in Haarlem. Prominente historici uit binnen- en buitenland zullen de vijf podia van theatercomplex de Philharmonie en drie externe locaties betreden om u mee te voeren naar het verleden.

Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast de vele lezingen over alle denkbare historische onderwerpen is er ook muziek, theater, debat, een kinderprogramma, film en meer - natuurlijk allemaal met als thema geschiedenis. Bovendien belooft de lustrumeditie van het festival extra bijzonder te worden. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over het Geschiedenis Festival en bekijk het programma dat regelmatig wordt aangevuld op onze programmapagina.
 

Tickets

Op 4 april 2019 start de ticketverkoop voor het festival. Let op: er is een beperkt aantal tickets met vroegboekkorting beschikbaar. Als deze zijn uitverkocht, gaat het reguliere tarief in.

Abonnees van Historisch Nieuwsblad ontvangen korting; ook hanteren we een speciaal tarief voor studenten.
 

Datum

Het Geschiedenis Festival vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2019.


Toegankelijkheid

Met uitzondering van ruimte Loft 1, waar de masterclasses worden gehouden, is het gehele Festival rolstoeltoegankelijk.

 

Lunch en diner

Het Geschiedenis Festival biedt de mogelijkheid om van tevoren een lunchbox en/of maaltijdbox te bestellen. Hier vindt u meer informatie.
 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het Geschiedenis Festival? Neem dan contact op met de redactie van Historisch Nieuwsblad.
E-mail: festival@historischnieuwsblad.nl
Telefoon: 088-700 29 05
 

Locatie en route

Het Geschiedenis Festival vindt plaats in de Philharmonie Haarlem.

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 - 5121212
Navigatieadres: Damstraat 12 (Parkeergarage De Appelaar)

 


Openbaar vervoer
Het Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand. U vertrekt vanaf het Stationsplein (centrumkant) richting de Grote Markt via de Jansweg. Aan het einde van de Jansweg vindt u links tegenover de St. Bavokerk de Philharmonie.
Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292ov.nl

Fietsenstalling
In de Smedestraat (op 250 meter van de Philharmonie) is een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling.
Geopend van ma t/m wo tot 24.00 uur, op do en vr tot 05.00 uur en op koopzondag tot 18.00 uur.

Met de auto
Vanuit Den Haag/Amstelveen/Schiphol (A9)
Neem de afslag Haarlem (NIET afslag Haarlem-Zuid / Zandvoort). Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 3/4 nemen (de derde uitvalsweg). U bevindt zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

Vanuit Beverwijk/Zaandam/Alkmaar (A9)
Neem de afslag Haarlem. Aan het einde van de afrit de rotonde (knooppunt Rottepolderplein) voor 1/4 nemen (de eerste uitvalsweg rechts). Hierna bevindt u zich op de A200 (Amsterdam-Haarlem). Zie vervolg.

Vanuit Amsterdam (A200)
U rijdt op de A200 richting Haarlem. Zie vervolg.

Vervolg routebeschrijving
Volg de borden Haarlem-Centrum / Haarlemmerliede (rechts aanhouden). Hierna bevindt u zich op de N200. Volg de borden Centrum en sla aan het einde bij het verkeerslicht rechtsaf, direct daarna bij het eerste verkeerslicht linksaf (Papentorenvest). Volg deze weg totdat u het Spaarne (Catharijnebrug) bent overgestoken. Op de T-splitsing gaat u links (Koudenhorn) en volgt u het Spaarne. U passeert Teylers Museum en gaat vlak daarna rechtsaf parkeergarage De Appelaar in. Voor de parkeergarages De Kamp of Raaks (beiden op minder dan 10 minuten loopafstand en grotere capaciteit dan De Appelaar) volgt u de P-borden.

Parkeerinformatie
In Haarlem zijn 5 parkeergarages met in totaal 2900 parkeerplaatsen. Haarlem biedt ruim voldoende parkeerplekken in de stad, waarvan ruim 1700 plekken op loopafstand (max. 10 min.) van de Philharmonie. In het centrum van Haarlem geldt betaald parkeren.
Voor informatie over parkeertarieven in Haarlem zie www.haarlem.nl/parkeertarieven-op-straat-en-in-garages
 
Naam garage Adres Aantal plekken Afstand Philharmonie
Stationsplein Lange Herenstraat 11 448 10 min. lopen
Houtplein Wagenmakerslaan 1 752 13 min. lopen
Raaks Zijlvest 1000 9 min. lopen
De Appelaar Damstraat 12 290 1 min. lopen
De Kamp De Witstraat 1 418 7 min. lopen