• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Geschiedenis Festival viert lustrumeditie met een spectaculair avondprogramma

  De uitsmijter van het Geschiedenis Festival is een show waarin muziek en geschiedenis hand in hand gaan. Vincent Bijlo, Leoni Jansen en de Konrad Koselleck Bigband staan garant voor historisch spektakel over oorlog, collaboratie, verzet en bevrijding. Tickets zijn nu beschikbaar voor €17,50.

  Speciaal voor het lustrum van het Geschiedenis Festival op 5 oktober hebben cabaretier Vincent Bijlo, zangeres Leoni Jansen en de Konrad Koselleck Bigband een eenmalige, avondvullende voorstelling samengesteld waarin de geschiedenis van Haarlem centraal staat. ‘Stad in oorlog’ is een voorstelling over vrijheid, vrede, vijanden, vrienden, over vertrouwen en over verzet, gesitueerd in Haarlem. Vincent Bijlo vertolkt het verhaal, Leoni Jansen zingt persoonlijke en herkenbare songs uit verschillende tijdperken, Konrad Koselleck en zijn bigband overspoelen het podium van de Philharmonie met muziek en geluid en geven het verhaal lading en vleugels.

  Vincent Bijlo staat regelmatig samen met de bigband op het podium. Dat levert uitbundig geprezen shows op. Zoals de Volkskrant schreef: ‘Koselleck voelt de sfeer goed aan (…) de overtuigingskracht van een losgeslagen bigband is fenomenaal’. Deze ‘losgeslagen bigband’ zal op 5 oktober de Philharmonie op stelten zetten.

  Losse kaarten voor het avondprogramma zijn hier te koop.

  Het programma is van 19.30 tot 21.00 uur. De zaal opent om 18.30 uur. Er is geen pauze.