• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Geschiedenis Festival: avondprogramma

  Wilt u na het Geschiedenis Festival nog lang niet naar huis? Doe dan mee met het avondprogramma. Kaartjes koopt u op onze ticketpagina.

  Ieder programmaonderdeel wordt twee keer georganiseerd: om 20u en om 21.30u. Alleen de lezing in Museum Haarlem vindt één keer plaats, om 20u.
  Kaartjes kosten € 10 per persoon per programma-onderdeel.

  Achter de schermen bij Teylers Museum

  Teylers Museum is het oudste museum van Nederland met een nog compleet authentieke architectuur en inrichting uit de 18e en 19e eeuw. Bij deze avondrondleiding hoort u bijzondere verhalen uit bijna 250 jaar geschiedenis. Wist u bijvoorbeeld dat zowel Napoleon als Einstein het museum bezochten? Ook komt u op plekken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek.
  Teylers Museum, Spaarne 16
   

  Underground Tour in het Noord-Hollands Archief

  Het Noord-Hollands Archief is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland. De collectie omvat bijna 2.500 archieven, meer dan 50.000 boeken en tijdschriften en ruim 2,5 miljoen afbeeldingen, waaronder foto’s, prenten, tekeningen en kaarten.

  Tijdens de Underground Tour ontdekt u de geheimen van de middeleeuwse Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief. Ook bezoekt u de ondergrondse depots, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.
  Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40
   

  Lezing over de Haarlemse Gouden Eeuw

  In Museum Haarlem is een preview lezing over de Haarlemse Gouden Eeuw. In deze lezing zetten drie historici de vaak ambivalente verhouding met de mensen van ‘buiten’ in de handel, immigratie en kunst centraal. Na de lezing van in totaal drie kwartier is er tijd om vragen te stellen.
  Museum Haarlem, Groot Heiligland 47
   

  Exclusieve avondopenstelling Frans Hals Museum

  Het Frans Hals Museum opent de deuren voor speciale rondleidingen. De schilders uit de Gouden Eeuw specialiseerden zich in alledaagse onderwerpen: portretten, stillevens, stadsgezichten. Frans Hals, de beroemdste Haarlemse schilder uit die tijd, was gespecialiseerd in portretten en groepsportretten. Zijn vijf beroemde Schuttersstukken en diverse andere portretten zijn in het museum te bewonderen.
  Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
   

  Avondwandeling door monumentaal Haarlem

  Een wandeling door de monumentale binnenstad van Haarlem met haar architectuur van de Gouden Eeuw is een ontdekkingstocht door de tijd. Tijdens deze avondwandeling worden door de stadgids van Haarlem letterlijk en figuurlijk idyllische en soms verscholen plekjes, grachten, stadspleinen en bijzondere monumenten belicht.
  Vertrekpunt: VVV Haarlem, Grote Markt 2