Contact | Adverteren | Vacatures | Login | Klantenservice

Henry Ford - uitvinder van de moderne tijd

Dankzij Henry Ford reed Amerika de moderne tijd in. Hij kwam als eerste met een auto voor de gewone man, die hij ongeëvenaard effi ciënt en goedkoop wist te produceren. Ondanks dat zijn vader vond dat hij beter boer kon worden, koos hij voor techniek – met groot succes tot gevolg.

Maar wist u dat Henry Ford…
- vanaf de jaren twintig zijn werknemers bespioneren, soms terroriseren en enkele jaren een felle antisemitische campagne voerde?
- veel gratis publiciteit kreeg door regelmatig de prijs van de T-Ford te verlagen?
- tijdens de Eerste Wereldoorlog een naïeve poging deed vrede te stichten?

In dit boek vol rijke anekdotes beschrijft Richard Snow bijna filmisch hoe Ford zijn auto ontwikkelt en een handelsimperium opbouwt. En hoe in de tweede helft van diens leven zijn meer duistere eigenschappen als hoogmoed, eigenwaan en paranoia steeds meer de overhand krijgen. Het is wonderbaarlijk, concludeert Snow, hoeveel gelijkenis Ford vertoont met zijn grootste uitvinding: de T-Ford: koppig en humeurig, maar onoverwinnelijk.

‘ Niemand heeft het verhaal van Henry Fords ongelofelijke carrière en successen beter verteld dan Richard Snow in dit boek. Door Snows soepele stijl en karakteristieke anekdotes leest deze biografie net zo prettig als een spannende thriller.’ – Steve Forbes, Forbes

Direct bestellen

€ 29,99


Uw persoonsgegevens

 
Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode *
Huisnr.*
Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
 

Verzending

 


Bevestigen

Henry Ford

Dankzij Henry Ford reed Amerika de moderne tijd in. Hij kwam als eerste met een auto voor ...de gewone man, die hij ongeëvenaard efficiënt en goedkoop wist te produceren. Hoewel zijn vader vond dat hij beter boer kon worden, koos hij voor techniek – met...

€ 29,99 | Koop nu

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Middeleeuwen