Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Filips II - Onmachtig koning


Iedere Nederlander kent hem uit de schoolboeken: Filips II, de wrede en machtige tegenstander van Willem van Oranje. Een vroom katholiek, dat weten we, en heerser over een wereldrijk. 

In zijn onweerstaanbare biografie van Filips II schetst de eminente historicus Geoffrey Parker de grote geschiedenis van diens regering. Maar hij verdiept zich ook in het intrigerende karakter van Filips, erfgenaam van een vervuilde genenpoel.
 
Hij brengt het Spaanse hofleven tot leven, mede dankzij een bijzondere vondst van 3000 documenten die niemand sinds de dood van Filips meer bekeken heeft. De koning had grote moeite met delegeren en verdronk in de gigantische bureaucratie die het besturen van een rijk ‘waar de zon nooit onderging’ met zich meebracht. 
Wist u dat Filips…
 
- in zijn jonge jaren een jaar lang at, dronk, danste en jaagde met Duitse Lutheranen?
-slechte ogen had en moeite had zijn documenten te lezen tot hij een leesbril kreeg uit Engeland?
- een gedreven visserman was die af en toe vals speelde om een goede vangst te garanderen? 

Direct bestellen

€ 25,00


Uw persoonsgegevens

 
Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode *
Huisnr.*
Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
 

Verzending

 


Bevestigen

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.