Home Evenementen UITVERKOCHT – Reis naar Wenen

UITVERKOCHT – Reis naar Wenen

2 maart 2023
Reis Wenen

Reis met Maarten van Rossem en Willem Melching naar Wenen, de stad waar architect Otto Wagner, kunstschilder Klimt, en schrijvers als Schnitzler en Kraus een radicale verandering in de kunsten teweegbrachten; maar natuurlijk ook de plaats waar Adolf Hitler zijn eerste schreden zette op weg naar het wereldtoneel en de politieke verschrikkingen van de twintigste eeuw.

Deze reis is uitverkocht.

Wenen is de afgelopen 150 jaar meermaals een belangrijke speler geweest op het Europese toneel. Hier vond aan het eind van de negentiende eeuw een intellectuele revolutie plaats tegen het dramatische decor van een vermolmd keizerrijk.

Terwijl we de stad doorkruisen, volgen we de geschiedenis vanaf de laatste jaren van het Habsburgse Rijk en het eind van de Dubbelmonarchie. We hebben ook aandacht voor het Rode Wenen van de jaren twintig, met zijn prachtige sociale woningbouw, en de bloei van de Oostenrijkse filosofie met figuren als Wittgenstein, Carnap en Popper. Daarna bezien we de opkomst van het fascisme vanaf 1934 tot aan het eind van de Koude Oorlog. Zo leert u aan de hand van verschillende thema’s de stad goed kennen.