Home Evenementen Maarten peilt de stemming – In Amerika en Europa

Maarten peilt de stemming – In Amerika en Europa

22 februari 2024
Cover afbeelding voor Maarten peilt de stemming – In Amerika en Europa

Maarten peilt de stemming: In Amerika en Europa

Maarten van Rossem werpt zijn kritische blik op het mondiale politieke toneel. Met de Europese parlementsverkiezingen en de opkomst van populistische en eurosceptische partijen staat Europa op een kruispunt. Welke koers zal de EU inslaan en wat betekent dat voor Nederland?

Maarten van Rossem werpt een kritische blik op het huidige politieke landschap en voorziet de opkomst van het moderne populisme van de broodnodige historische duiding. Hij traceert de opmars van populistisch-rechts terug naar het startschot van Fortuyns strijd tegen de ‘islamisering van Nederland’. Zijn migratieparanoia sloeg aan bij de kwetsbare kiezer en maakte de weg vrij voor politici als Wilders en Baudet. Maar ondanks de populariteit van nationalistisch-populistische bewegingen, zowel in Nederland als elders, voeren zij volgens Van Rossem slechts een tragikomisch achterhoedegevecht.

Laat je verrassen door de scherpe analyses, diepgaande inzichten en onmiskenbare humor van Nederlands bekendste historicus en hoor Van Rossem live spreken tijdens het eerste college uit de reeks: Maarten peilt de stemming.

Meet & greet

Aansluitend aan het college hebben bezoekers de mogelijkheid om Maarten van Rossem te ontmoeten en hem vragen te stellen.

Heeft u een speciale wens, zoals het aanvragen van een rolstoelplaats of een ringleiding? Stuur dan een verzoek naar redactie@maartenonline.nl