• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Eerste Wereldoorlogskranten 1914-1918

  In acht edities het laatste nieuws uit de Eerste Wereldoorlog

   

          

  Honderd jaar na het eindigen van de Eerste Wereldoorlog verschijnen de artikelen uit de originele kranten van toen in deze verrassende heruitgaven. Lees in acht edities het laatste nieuws uit de Eerste Wereldoorlog.

  Elke krant bevat een selectie originele krantenartikelen over de belangrijke gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Het verloop van de strijd, de ontberingen van soldaten en burgers en de impact van de oorlog in Nederland. U krijgt zo toegang tot de originele bronnen, maar dan in een eenentwintigste-eeuws jasje. De krant verschijnt op tabloid-formaat, is rijk geïllustreerd met foto’s en cartoons en biedt achtergrondinformatie. Zo direct heeft u de Eerste Wereldoorlog nog nooit beleefd.

  Over de Eerste Wereldoorlogskranten
  Net als een hedendaags dagblad bevat de krant binnen- en buitenlands nieuws, korte berichten, een opiniepagina – met bijvoorbeeld de mening van schrijver Frederik van Eeden over de oorlog als ‘stap naar een nieuw tijdperk’ – en een redactioneel commentaar.
   

  In dit filmpje vertellen de samenstellers over de totstandkoming van de Eerste Wereldoorlogskranten.


  ‘De Eerste Wereldoorlogskranten staan voor een nieuwe vorm van geschiedenis vertellen. Ik ben daar dol op. Zo geef je mensen plezier in geschiedenis.’
   – Ad van Liempt, historicus en televisiemaker