• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken

  Debatavond Geert Mak en Jonathan Holslag

  Een debatavond over uiterst actuele geschiedenis met Geert Mak en Jonathan Holslag

  Is de wereld in een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en het Westen beland? Hoe raakt die oorlog ons in Nederland? Het zijn vragen die ons allemaal bezighouden. Gelukkig zijn er kenners die de ontwikkelingen kunnen duiden. Niemand minder dan Geert Mak (In Europa) en Jonathan Holslag (Van muur tot muur) gaan met elkaar in gesprek op 27 mei in TivoliVredenburg, Utrecht. Aan de hand van de geschiedenis werpen zij hun licht op de duistere actualiteit.

  Op 27 mei gaan Geert Mak en Jonathan Holslag in de Tivoli in Utrecht in debat over de geschiedenis van de afgelopen decennia. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en tickets.

  Het debat duurt van 20.00 tot 22.15 uur. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur.

  Geert Mak vertelt wat er op de debatavond aan bod komt:

  ‘Het Europese project is 75 jaar lang gebaseerd geweest op afspraken, compromissen en soft power. De Russische inval in Oekraïne is een frontale aanval op dat systeem. Wat we nu meemaken is gevaarlijker dan de Koude Oorlog. Toen zaten er nog rationele mensen in het Kremlin, en de Russische leiders werden in toom gehouden door het Politburo. Dat is nu voorbij.

  Dus hoe nu verder? Daar wil ik het met Jonathan Holslag over hebben. Hij kan daar als Chinaspecialist een breed perspectief op bieden, ik zal me vooral op Europa richten. De Europese Unie heeft haar aanzienlijke macht op het wereldtoneel nooit willen gebruiken; buitenlands beleid is de verantwoordelijkheid van de individuele lidstaten. Maar die opstelling is niet langer houdbaar.’


  27,95 Aantal:
  32,95 Aantal:
  19,95 Aantal:
  17,95 Aantal: