• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  De tijd in kleur

  Beelden uit de wereldgeschiedenis 1850-1960

  De tijd in kleur van de Britse historicus Dan Jones en de Braziliaanse kunstenares Marina Amaral wekt het verleden tot leven met ingekleurde foto’s. 

  De tijd in kleur is een tijdreis door de wereldgeschiedenis in 200 prachtige kleurenfoto’s. Alle foto’s waren oorspronkelijk in zwart-wit, maar zijn stuk voor stuk, laagje voor laagje ingekleurd. Mensen, landschappen en de grote gebeurtenissen uit de periode 1850-1960 komen weer tot leven. De opkomst en ondergang van wereldrijken, mijlpalen in de wetenschap, industrie en kunst, beroemdheden en onbekende mensen.
   
  Historicus Dan Jones en kleurenspecialist/coloriste Marina Amaral maakten een selectie uit meer dan 10.000 archieffoto’s en voorzagen die van heldere teksten en frisse kleuren. Van de Krimoorlog tot de Koude Oorlog, van koningin Victoria tot Marilyn Monroe, van Wereldtentoonstelling tot waterstofbom.
     Een greep uit de beelden uit De tijd in kleur:

  • – Amerikaanse Burgeroorlog, de Boksersopstand in China, de Beurskrach op Wall street, de Suezcrisis, de Spaanse griep, D-Day, de Watersnoodramp, de Indiase onafhankelijkheidsoorlog, de kernproeven bij Bikini;
  • – De bouw van het Vrijheidsbeeld, de opening van het Panamakanaal, portretten van o.a. Marie Curie, Charles Darwin, de gebroeders Lumière, Thomas Edison;
  • – Portretten van o.a. Abraham Lincoln, chief Sitting Bull, Florence Nightingale, keizerin Cixi van China, Karl Marx, Lev Tolstoj,  Franz Ferdinand, Napoleon III, Butch Cassidy, Raspoetin, Mark Twain, Mata Hari, Amelia Earhart. Maar ook naamloze soldaten, samoerai, boeren, hofdames, misdadigers en kinderen van over de hele wereld komen voorbij.


  Bent u lid van Historisch Nieuwsblad? Dan maakt u kans op een van de drie exemplaren die wij verloten van De tijd in kleur.
  Log in op de ledenpagina om mee te doen met de prijsvraag.