• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  De Kleine en Grote Geschiedenisquiz

  Lees hier na de uitzending de antwoorden van de Grote Geschiedenisquiz!

  Hier vindt u de antwoorden van de voorronde van de Grote Geschiedenis Quiz!

  Alweer voor de veertiende keer organiseren Historisch Nieuwsblad, NPO Geschiedenis, Andere Tijden en NRC Handelsblad de Grote Geschiedenisquiz op 14 mei. Dit jaar kunt u ook voor het eerst kijken naar de Kleine Geschiedenisquiz. Dit broertje van de eindronde is tussen 13 april en 7 mei te zien op televisie.

  Voor het eerst moeten dit jaar ook de prominente Nederlanders zich kwalificeren voor de Grote Geschiedenisquiz. Zij doen dat van 13 april tot en met 7 mei, elke maandag tot en met donderdag om 19.55 uur op NPO2. Onder leiding van Joost Karhof worden de deelnemers – o.a. teams van politici, schrijvers, acteurs, cabaretiers en journalisten – dagelijks getest op hun kennis van de wereldgeschiedenis. 

  Lezers konden zich kwalificeren voor de Quiz via de voorronde, die gepubliceerd stond in Historisch Nieuwsblad en het NRC. De antwoorden vindt u hier. De winnaars die het lezersteam vormen zijn Miel Groten, René van de Kraats en Monique Lammers.

  De Grote Geschiedenisquiz wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag: donderdag 14 mei, om 20.20 uur op NPO2.

  Op deze pagina vindt u een artikelen uit Historisch Nieuwsblad over de Quiz en eerdere uitzendingen.

   

  Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Twitter!

     

   

  ARTIKELEN

  Godfried van Run (NPO): ‘We streven naar vragen die tot verbazing leiden’

  Redactielid van de Quiz en geschiedeniscoördinator bij de NPO vertelt over de Grote Geschiedenisquiz en de nieuwe Kleine Geschiedenisquiz. ‘We krijgen altijd het verwijt dat we te veel vragen over de twintigste eeuw hebben.’
  Lees verder.

   

  Tien jaar Grote Geschiedenis Quiz

  In 2009 bestond de Quiz tien jaar: aanleiding voor een terugblik op een programma dat in het leven werd geroepen om de historische feitenkennis van de bevolking te verbeteren. ‘Het volk moest bijgespijkerd worden.’
  Lees verder.

  UITZENDINGEN

  Bekijk hieronder de eerste aflevering van de Kleine Geschiedenisquiz.

   

   

  Bekijk hieronder de Grote Geschiedenis Quiz van 2012.

   
   

  PARTNERS