• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  De Grote Geschiedenis Quiz

  Speel mee voor 15 april

  Dit jaar organiseren Historisch Nieuwsblad, Andere Tijden en NRC Handelsblad voor de vijftiende keer de Grote Geschiedenis Quiz. Meespelen met de voorronde kan vóór 15 april via www.ggq.nl.

  Jubileum

  De jubileumeditie van dit jaar behoudt alle sterke kenmerken van de vorige afleveringen: een spannende, onderhoudende en op echte kennis van en inzicht in de geschiedenis gerichte quiz, gespeeld door liefhebbers, bekend en onbekend. De presentatie is in de vertrouwde handen van Joost Karhof, maar een aantal elementen in het programma is nieuw.

  Zo worden de winnaars van de schriftelijke voorronde dit jaar gekoppeld aan een team van twee prominenten. Zo ontstaan vijf teams van drie personen. Deze teams spelen de quiz op een nieuwe, dynamische locatie. Het spelverloop is nog spannender door een grotere verscheidenheid aan vraagvormen en speciale gasten die vragen stellen of antwoorden verklaren. Na drie rondes blijven twee teams over die in de finale strijden om de eretitel: Geschiedeniskenners van het jaar. Ook dit jaar gaat het winnende team op reis met Historizon.

  Uitzending: vrijdag 3 juni 2016, 20.30 uur, NPO 2.

  De organisatie van de quiz ligt in handen van Andere Tijden, Historisch Nieuwsblad en NRC Handelsblad.
   

  Voorronde

  Maak kans op een plek in de finale van de Grote Geschiedenis Quiz. Speel de voorronde van 25 vragen die uw geschiedeniskennis testen. U kunt tot uiterlijk 14 april 23.59 uur uw antwoorden insturen. Vijf deelnemers gaan door naar de finale. Ook maken vijf spelers kans op een historisch verrassingspakket.

  Speel nu mee met de voorronde van de Grote Geschiedenis Quiz.