• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  De biografieënreeks

  In oktober verschijnt het nieuwste boek Filips II – onmachtig koning verschenen in de biografieënreeks van Historisch Nieuwsblad

  Jeanne d’Arc is wellicht de bekendste vrouw uit de Middeleeuwen. Ze groeide op als boerendochter, schopte het tot legeraanvoerder, hielp de Franse koning Karel VII op de troon en werd op 19-jarige leeftijd als heks verbrand. Bij haar leven groeide ze al uit tot een legende. De Amerikaanse historicus Larissa Juliet Taylor concentreert zich op de ‘historische Jeanne’, van wie we dankzij het overvloedige bronnenmateriaal verbazingwekkend veel te weten komen.

  Eerder in onze reeks verschenen al Lincoln, Martin Luther King, Napoleon, Lodewijk XIV en Churchill.

  Martin Luther King
  Deze biografie van Godfrey Hodgson beschrijft op bondige maar meeslepende wijze het leven van de man die als geen ander het verzet van de zwarte Amerikanen belichaamde.

  Napoleon
  Historisch Nieuwsblad presenteert een biografie van Napoleon Bonaparte. Van 1804 tot 1815 was hij keizer der Fransen. Zijn Code Napoléon had een blijvende invloed in vele landen. Toch wordt hij vooral herinnerd vanwege zijn oorlogen.

  Lincoln
  Dit boek plaatst Abraham Lincoln in de context van de geschiedenis van de VS. Volgens velen heeft Lincoln laten zien dat leiderschap niet kan worden aangeleerd, maar dat het aankomt op karakter. Zelden zat er een meer geslepen politicus in het Witte Huis dan hij. Maar het kwam ook zelden voor dat een politicus zo grootmoedig en geduldig was als Lincoln. De combinatie van deze eigenschappen vormde de sleutel tot zijn succes.

  Lodewijk XIV
  In deze thematisch opgezette biografie beschrijft Wilkinson Lodewijks rol als koning, regeringsleider, veldheer en beschermheer van kunsten en wetenschappen in de context van zijn tijd.

  Churchill
  In deze biografie schetst Geoffrey Best een overtuigend beeld van deze uitzonderlijke man, die eind negentiende eeuw in koloniale oorlogen vocht, tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol speelde, decennialang een van de kleurrijkste en meest humoristische Britse politici was, en er in 1940 persoonlijk voor zorgde dat Engeland het bijltje er niet bij neer gooide maar bleef doorvechten.

  Filips II – onmachtig koning
  De Spaanse koning Filips II is niet weg te denken uit onze schoolboeken. Zijn bloedige vervolging van de Nederlandse protestanten dreef de Noordelijke Nederlanden tot een opstand die aan de basis lag van de Republiek en de Gouden Eeuw.

  Met twee speelfilms over Willem van Oranje op stapel is er nu een biografie van de vorst die zijn grote vijand werd. Parker had toegang tot onbekende documenten en schetst daarmee een nieuw beeld van de koning die worstelde met het besturen van een wereldrijk.