Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Collegeavonden Amerikaanse geschiedenis

In november vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. Wordt Hillary Clinton president of kiest Amerika toch voor Trump? Historisch Nieuwsblad blikt terug op 230 jaar Amerikaanse presidenten aan de hand van twee bijzondere collegeavonden.


Frans Verhagen en Jaap Verheul hebben op 11 oktober alles verteld over de Founding Fathers en de belangrijkste presidenten. Op 25 oktober doen Maarten van Rossem en Jaap Verheul uit de doeken hoe je dat eigenlijk aanpakt, president worden van Amerika.

How to become president?
Dinsdag 25 oktober
 
Tijdens het eerste college gaat Jaap Verheul in op het krachtenveld waar Amerikaanse presidentskandidaten mee te maken hebben.  Wie maakt of breekt de presidentskandidaat? Verheul laat zien tot hoever de macht van de president reikt en wat de partijpolitiek voor de bewegingsvrijheid betekent. Ook gaat hij nader in op de veranderende rol van de media.

Het Amerikaanse regeringssysteem is ingenieus opgezet. Zo ingenieus, dat het al 230 jaar ononderbroken functioneert. Maar hoe zit de verkiezingsmechaniek in elkaar? En hoe is deze ontstaan? Niemand kan deze ingewikkelde materie zo helder uitleggen als Amerika-deskundige Maarten van Rossem. In dit college belicht hij hoe het systeem werkt, en wat de valkuilen zijn.
 

Aanmeldingscadeau

Wees er snel bij, want de eerste 250 aanmeldingen ontvangen geheel gratis het boek Alle presidenten van Amerika van Frans Verhagen ter waarde van € 9,95! 
 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 25 oktober
Locatie: Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam
Tijd: 20.00 - 23.00u (inloop 19.30u)
Prijs: Abonnnees: € 27,50
Niet-abonnees: € 37,50 per avond
Studententarief*: € 19,95
*alleen geldig op vertoon van een studentenkaart

Heeft u vragen over de collegeavonden? Kijk voor meer info op historischnieuwsblad.nl/amerika of mail naar redactie@historischnieuwsblad.nl.