• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  College Tweede Wereldoorlog in Nederland

  Een weekend lang college van tophistorici!


  Zes tophistorici
  geven een weekend lang college over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Belangstellenden kunnen deze colleges, gehouden in een sfeervol conferentiehotel in Leusden, live bijwonen. Inclusief diner en eventuele overnachting.

  U kunt zich nog aanmelden t/m vrijdag 4 maart!

  Op zaterdag 19 maart bijt Herman Amersfoort het spits af met een college over de Duitse inval in 1940. Peter Romijn legt vervolgens uit, hoe de Nederlandse overheid op de bezetting reageerde. Johannes Houwink ten Cate zet uiteen hoe in Nederland de Jodenvervolging in zijn werk ging, en hoe dit verschilde met de situatie in andere landen.

  Op zondag 20 maart zal eerst Hein Klemann vertellen over de economie tijdens de oorlogsjaren. Verarmde Nederland of was er juist een boom? Hierna is Marjan Schwegman aan de beurt, die uitgebreid zal ingaan op het Nederlandse verzet. Tot slot blikt Hans Blom terug op de bevrijding in 1945 en op de naoorlogse herinneringscultuur. De zes colleges worden opgenomen en zullen door Luisterwijs op cd worden uitgebracht.

  Het collegeweekend Tweede Wereldoorlog vindt plaats in het sfeervolle Conferentiehotel ISVW in de bossen van Leusden. Als u dit unieke weekend wilt meemaken, dan kunt u kiezen uit drie arrangementen:

  Arrangement 1:
  Twee dagen colleges, plus koffie/thee, 2x lunchbuffet en een diner en 2 drankjes.
  Niet-abonnees: € 279,50
  Abonnees: € 238,-

  Arrangement 2:
  Arrangement 1 + hotelovernachting met ontbijtbuffet.
  Niet-abonnees: € 319,50
  Abonnees: € 278,-

  Arrangement 3:
  Alleen zaterdag of zondag, plus koffie/thee, lunchbuffet.
  Niet-abonnees: € 140,-
  Abonnees: € 119,-