Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Speciaal voor u als abonnee

Bestel nu het pas verschenen boek Roosevelt en Stalin! Log in op uw persoonlijke pagina en u betaalt geen verzendkosten.

Over Roosevelt en Stalin
Hoe ga je om met een schurk? Voor die taak zag Franklin D. Roosevelt zich gesteld tijdens zijn contact met Jozef Stalin. Eigenlijk ging dat wonderwel. Dit boek laat zien hoe er een vriendschap ontstond tussen de Amerikaanse president en de Sovjet leider, en hoe ze samenwerkten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Susan Butler is een Amerikaans journalist die eerder een boek schreef over Amelia Earhart dat met Hilary Swank in de hoofdrol werd verfilmd. Butler levert een innoverend portret van de opmerkelijke samenwerking. Aan de hand van recent vrijgegeven geheime documenten uit het Russisch Staatsarchief en de Franklin D. Roosevelt Library en driehonderd geheime spoedtelegrammen tussen Roosevelt en Stalin, onthult Butler hoe de twee wereldleiders een ongemakkelijke maar diepe vriendschap opbouwden die cruciaal werd voor de geopolitieke wereldorde van de 21ste eeuw. In februari 1945 besloten ze in Jalta alleen een onvoorwaardelijke overgave van de nazi’s te accepteren en legden ze de nieuwe inrichting van
Europa vast.

‘Fascinerend – verplichte leesstof voor iedereen die wil weten hoe de Tweede Wereldoorlog werd gewonnen.’ Simon Sebag Montefiore, auteur van het boek Stalins jeugdjaren

Direct bestellen

€ 15,00


Uw persoonsgegevens

 
Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode *
Huisnr.*
Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
 

Verzending

 


Bevestigen

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld hoe de Stasi tijdens de Koude Oorlog spioneerde in Nederland, waarom we 1968 kunnen bestempelen als rampjaar en wat ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog in hun dagboek schreven.