• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Boekenweek


     << De themaboeken

  Reizen; Ondertussen ergens anders

  Al eeuwen trekken schrijvers van reisverhalen lezers een andere wereld in. Er zijn talloze historische voorbeelden. Van Herodotus met zijn Historiën, Bontekoe met zijn scheepsjournaal en Jonathan Swift met zijn fictieve Gullivers reizen.
  Ook nu echter nog is reizen een geliefd onderwerp bij vele auteurs. Bob den Uyl, Cees Nooteboom, V. S. Naipaul, Boudewijn Büch, Paul Theroux, Adriaan van Dis, Lieve Joris, Carolijn Visser en vele anderen; zij reisden allen de wereld over en namen hun lezers mee. Want een goed reisboek inspireert tot reizen in het echt of in je hoofd. De échte verhalen krijgen we via de boeken.

  Boeken en reizen: een perfecte combinatie
  Soms denk je: waarom nog de moeite nemen om een verre reis te maken als je vanuit je luie stoel overal kunt komen waar je maar wilt? Maar: voor wie het reizen niet kan laten, is er natuurlijk het ideale gezelschap, een (reis-)boek. Want reizen en boeken zijn de perfecte combinatie.


   
  <<Het Boekenweek geschenk


  Het Boekenweek geschenk is dit jaar geschreven door Tommy Wieringa.

  U krijgt dit geschenk bij besteding van € 12,50 aan boeken in onz webshop.

  Een mooie jonge vrouw
  Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme – waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.


   
      
   

  << Meer boeken van Tommy Wieringa


  Tommy Wieringa studeerde geschiedenis en journalistiek en publiceert romans vanaf 1995. Zijn grote doorbraak kwam in 2005 met Joe Speedboot. Het boek werd genomineerd voor alle grote prijzen en won uiteindelijk de F. Bordewijk-prijs voor het beste Nederlandstalige proza. Wieringa’s talent werd vervolgens bevestigd met de bundel reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan (2006) en de roman Caesarion (2009), die op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013.

  Zijn meest recente roman Dit zijn de namen, wederom een bestseller, werd genomineerd voor zowel de Gouden Boekenuil als de NS Publieksprijs en is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2013. Het werk van Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Frans, Duits, Engels, Hebreeuws en Koreaans.

  Wij hebben alle boeken van Tommy Wieringa voor u geselecteerd.