• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Account aanmaken

  Biografie en synopsis Christ Klep

  Dr Christ Klep is militair historicus. Hij was tot 2010 verbonden aan het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (Geschiedenis der Internatonale Betrekkingen) van de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in internationale betrekkingen en militaire vraagstukken. Tot 2000 was hij verbonden aan het Instituut voor Militaire Geschiedenis (IMG) te Den Haag. Sinds 2000 werkte Klep onder andere als onderzoeker bij het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (ING, project Nederlandse ontwikkelingssamenwerking) en als docent bij Roosevelt Academy (University College) in Middelburg. Hij werkt tevens als freelance historicus, gastdocent en consultant.

  Klep promoveerde op een onderzoek naar drie recente vredesmissies: Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies (Amsterdam, 2008). In 2011 verscheen van zijn hand Uruzgan. Nederlandse militairen op missie, 2005-2010 (Amsterdam, 2011). Onlangs verscheen zijn studie over de bouw en aanschaf van de Joint Strike Fighter, onder de titel Dossier-JSF.

  Synonpsis

  Weinig militaire operaties hebben zo’n hoog ‘what if?’-gehalte als Market Garden. Bijvoorbeeld, was alles anders gelopen als de Britse commandanten wat doortastender waren geweest, zoals toch ‘hoort’ bij een luchtlandingsoperatie die gebaseerd is op verrassing? En zou de oorlog aan het westelijke front inderdaad met maanden zijn bekort als de Rijnbruggen bij Arnhem wél in Britse handen waren gebleven? Mooie vragen voor een college vol ‘wat als?’