• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Avondprogramma

  Vincent Bijlo, Leoni Jansen en de Konrad Koselleck Big Band

  Muzikaal slotstuk, 19:30-21:00

  De uitsmijter van het Geschiedenis Festival is een show waarin muziek en geschiedenis hand in hand gaan. Vincent Bijlo, Leoni Jansen en de Konrad Koselleck Bigband staan garant voor historisch spektakel over oorlog, collaboratie, verzet en bevrijding.

  Speciaal voor het lustrum van het Geschiedenis Festival hebben cabaretier Vincent Bijlo, zangeres Leoni Jansen en de Konrad Koselleck Bigband een eenmalige, avondvullende voorstelling samengesteld waarin de geschiedenis van Haarlem centraal staat. ‘Stad in oorlog’ is een voorstelling over vrijheid, vrede, vijanden, vrienden, over vertrouwen en over verzet, gesitueerd in Haarlem. 

  Vincent Bijlo vertolkt het verhaal, Leoni Jansen zingt persoonlijke en herkenbare songs uit verschillende tijdperken, Konrad Koselleck en zijn bigband overspoelen het podium met muziek en geluid en geven het verhaal lading en vleugels.

  Vincent Bijlo staat regelmatig samen met de bigband op het podium en dat levert uitbundig geprezen shows op. Zoals de Volkskrant schreef: ‘Koselleck voelt de sfeer goed aan (…) de overtuigingskracht van een losgeslagen bigband is fenomenaal’.

  Deze ‘losgeslagen bigband’ zal op 5 oktober de Philharmonie op stelten zetten.
  Lees meer over:
  Vincent Bijlo
  Leoni Jansen
  Konrad Koselleck Big Band