• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Atlantikwallreis

  Groepsreis Tweede Wereldoorlog

  17 t/m 22 september 2016


  Maarten!, Historisch Nieuwsblad en Voyage & Culture organiseren een fascinerende bustour door Normandië, langs de resten van de Atlantikwall, Operatie Overlord en D-Day.

  Uw reisleiders, de bekende historici Willem Melching en Maarten van Rossem, besteden niet alleen aandacht aan de operaties zelf. Zij vertellen ook over de gevolgen en over de uiteenlopende wijzen waarop de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht en voortleeft in de collectieve herinnering.

  Tijdens deze reis fungeert de bus als rijdende collegezaal, waarin Melching en Van Rossem op levendige wijze over de geschiedenis vertellen.

  Prijs rondreis Atlantikwall: € 1545
  Toeslag eenpersoonskamer: € 315


  Programmabeschrijving
  Van Rossem en Melching leiden u langs belangrijke verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog, zoals Batterij Todt en de kustplaats Dieppe, waar in 1942 de Slag om Dieppe plaatsvond. Daarnaast bezoekt u onder andere de beroemde Pegasus Bridge, het Atlantikwall Museum in Le Grand Bunker, het eiland Jersey en de belangrijkste landingsplaatsen van D-Day en Operatie Overlord, waarbij de Atlantikwall werd doorbroken.

  Over de reisleiding 

  Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Van Rossem te zien in programma’s als De Wereld Draait Door  en Pauw en Witteman. Sinds zomer 2008 zijn Van Rossems nuchtere en relativerende analyses ook te lezen in zijn eigen tijdschrift: Maarten!.
   
  Willem Melching is als historicus en Duitslandkenner verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoeksterrein is het twintigste-eeuwse Duitsland in Europese context. Van zijn hand verschenen onder andere een geschiedenis van de DDR en een veelgeprezen Hitler-biografie. Melching begeleidt geregeld reizen en geeft in de media commentaar op actuele ontwikkelingen in ons buurland. Lees hier een interview met Willem Melching over de Atlantikwallreis.

  Reisinformatie in het kort
   
  Reisdata:
  17-22 september 2016
   
  Reissom:
  € 1545,- p.p.
   
  Toeslagen:
  eenpersoonskamer € 315,- p.p., facultatieve excursie Le Mont St. Michel
  € 10,-  p.p.
   
  Inclusief:
  vervoer per bus volgens programma * ferry-overtochten St. Malo-Jersey v.v. * verblijf in ***/**** hotels op in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt * excursies volgens programma exclusief entrees * toelichtingen en begeleiding door Willem Melching en Maarten van Rossem
   
  Exclusief: entrees (ca. € 70,- p.p. ter plaatse) * lunches en diners * fooien * persoonlijke uitgaven * facultatieve programmaonderdelen * reis- en/of annuleringsverzekering * bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * administratiekosten € 25,- per boeking