Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Unlock History

Historisch Nieuwsblad presenteert revolutionaire iPad-appKlik hier voor de presskit... 

Klik hier om naar Unlock History in iTunes te gaan...


 

Nu in de App Store: alle delen van de eerste app van Historisch Nieuwsblad!


Historisch Nieuwsblad heeft een prijswinnende iPad-app ontwikkeld die uniek is in de wereld. Unlock History is een interactieve documentaire, gecombineerd met een ‘schatkamer’ vol achtergrondinformatie en bronnen.

Het eerste verhaal, Het wonder van de Gouden Eeuw, bestaat uit drie delen die nu allemaal te downloaden zijn in de App Store. U betaalt slechts €1,99 voor de drie delen samen.

In de drie delen van Het wonder van de Gouden Eeuw vertelt de voice-over van acteur Peter Blok hoe een losse verzameling provincies in opstand komt tegen het Spaanse gezag. Bijna tegen wil en dank ontstaat zo de Republiek der Verenigde Nederlanden. Bovendien legt de oorlog de basis voor de welvaart van de Gouden Eeuw.

Het verhaal wordt verteld in prachtig geanimeerde beelden en prenten. Loop met de edelen het paleis van landvoogdes Margaretha van Parma binnen om het Smeekschrift aan te bieden. Vlieg in vogelvlucht over het zestiende-eeuwse Amsterdam of proef de hutspot na het ontzet van Leiden.

Voor de gebruiker is een actieve rol weggelegd: zo kan hij met een swipe de geuzen helpen Den Briel te veroveren of een beeld omverhalen in de Beeldenstorm.

Bovendien kan hij op elk moment de Bibliotheek tevoorschijn halen. Daarin worden niet alleen de beelden, maar talloze andere belangrijke aspecten van de Opstand en de opmars naar de Gouden Eeuw toegelicht. Ook is hier gedigitaliseerd bronnenmateriaal te vinden, zoals het Smeekschrift der Edelen of een Geuzenlied. De artikelen in de Bibliotheek sluiten aan bij de termen van het eindexamenonderwerp geschiedenis voor havo/vwo: Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1515-1648.Historisch Nieuwsblad kreeg vanwege het vernieuwende journalistieke concept van de app steun van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Luc Panhuysen, bekend van zijn biografie van de gebroeders De Witt en zijn boek over het Rampjaar 1672, schreef het verhaal; vormgever Mick Peet werkte mee aan het scenario en beeldredacteur Annemarie Lavèn verzorgde de beelden.

De app is gebouwd door het prestigieuze productiebureau MediaMonks. Dat maakte een levensechte 3D-animatie van Willem van Oranje, die centraal staat in de eerste aflevering. Nooit eerder zag men de Vader des Vaderlands zo in vertwijfeling over zijn trouw aan de koning van Spanje. De zorgen over de kettervervolging staan in zijn gezicht gegroefd.

Unlock History is gemaakt voor de tweede en latere generaties van de iPad. Het Wonder van de Gouden Eeuw bestaat uit drie afleveringen, die los in de App Store te koop zijn. U betaalt € 1,79 voor alle drie de delen samen.

Met de techniek die nu ontwikkeld is kan Historisch Nieuwsblad ook andere historische verhalen voor de tablet uitbrengen.

Historisch Nieuwsblad heeft de Mercur Innovatie van het Jaar 2013 Award gewonnen voor Unlock History!

Ook heeft Unlock History een FWA Mobile of the Day Award gewonnnen!

Officiële trailer Unlock History.The making of Unlock History en drie teasers, gemaakt door Motion Identity.