• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  Antony Beevor: ‘Hitler wilde iedereen in zijn val meeslepen’

  De Britse historicus Antony Beevor staat bekend om zijn grote feitenkennis en toegankelijke schrijfstijl. Hij publiceerde eerder boeken over D-Day, Parijs na de bevrijding en de Slag bij Stalingrad. Zijn nieuwste boek, Het Ardennenoffensief, handelt over de laatste wanhoopsdaad van Hitler. Beevor beschrijft deze strijd van dag tot dag van 16 december 1944 tot begin januari ’45. ‘Ik wilde niet alleen het verhaal van de generaals en de politici te vertellen, maar ook dat van het volk. Alleen zo krijg je een compleet beeld van de strijd.’
   

   

  Koop Het Ardennenoffensief voor € 24,99

  Bestel het eBook van Het Ardennenoffensief voor € 9,99  www.boekenwereld.com.

   

   

  Interview met Antony Beevor over Het Ardennenoffensief

  In september 1944 verwachtte Nederland een snelle bevrijding. De geallieerde troepen rukten op vanuit het zuiden en iedereen dacht dat de oorlog gauw zou zijn afgelopen. Maar Operatie Market Garden onder leiding van de Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery werd een mislukking: de geallieerden kwamen niet verder dan de Rijn. Een paar maanden later speelde Montgomery ook een omstreden rol bij de slag in de Ardennen.
  Lees het hele interview.


  Beevor over zijn boek D-Day

  ‘De gevechten van D-day en de strijd in Normandië die erop volgde waren net zo wreed en bloeddorstig als die aan het oostfront. Dat hebben historici tot nu toe te weinig beseft.’ Dat zegt de Britse militair historicus Antony Beevor, auteur van het recent verschenen D-day. Zoals hij zelf zegt, is dit het eerste overzichtswerk over D-day en de Slag om Normandië in twintig jaar.
  Lees het hele interview.

  Recensie van Beevors De Tweede Wereldoorlog

  Wij Nederlanders denken dat de Tweede Wereldoorlog begon met de Duitse invasie van Polen in september 1939. Fout, zo blijkt uit Antony Beevors De Tweede Wereldoorlog. De oorlog begon aan de Chinees-Mongoolse grens, waar twee regionale grootmachten botsten: Japan en de Sovjet-Unie. In de Slag bij Khalkhin-Gol behaalde generaal Georgi Zjoekov in augustus 1939 een grote overwinning op het Japanse leger.
  Lees de hele recensie.